Wearables wordt de hype van 2014

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Het jaar 2014 wordt het startschot van wearables. De bekendste is natuurlijk de intelligente horloge, die dienst kan doen als telefoon, foto’s kan nemen, etc. Eigenlijk hetzelfde als je mobieltje doet, maar dan veel kleiner. Ook zal deze wearable dienst gaan doen in het opvragen van je gezondheid. Het kan je hartslag in de gaten gaan houden, je bloeddruk, etc. Allemaal dingen die in een mum van tijd op ons af komen.

Wearables

En dit gaat je leven veranderen. Net zoals de mobiele telefoon dit deed in 1998, de smartphone in 2010, zullen wearables je levensstijl doen aanpassen.

Zoals je kunt zien, stopt het niet bij de ‘horloge’ (wristband). De volgende stap is om wearables ook in kleren, juwelen, brillen en zelfs in je lichaam te plaatsen (bijv. Zoomable Contact Lens).

We zijn dan ook niet ver af van het punt, dat we ons dagelijks leven gaan digitaliseren. We gaan alles via geluid, beeld en bijv. positionering (GPS) vastleggen en eventueel kunnen terughalen.

Wat werd er op een bepaald moment gezegd?
Wat kost die broek ook al weer die ik in de stad heb gezien?

Tijdens de CES 2014 zijn de wearables all over the place. Wachten is op de iWatch, die naar mijn mening deze hype goed in gang kan zetten. Het is leuk dat andere leveranciers hier al mee zijn begonnen, maar ik denk dat Apple nog steeds de trend aangeeft op dit vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *