SMS is retro!

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Amsterdam 20 maart 2012 – In de RAI is een druk bezocht seminar aan de gang met het onderwerp “Unified Communications 3.0, what’s next?”. De nieuwste trends worden uitgebreid visueel weergegeven; iedereen volgt de presentatie tegelijkertijd op zijn/haar mobiel. Een enkeling is nog aan het Twitteren, de meeste bezoekers zijn tenslotte al lang overgestapt naar Google Wave 2.0.

Gezichtsherkenning via mobiel
Via gezichtsherkenning kan informatie van de spreker achterhaald worden. Enig hoongelach is te horen indien duidelijk wordt dat deze bekende Nederlandse spreker zijn SMS-nummer nog in zijn profiel heeft te staan. SMS wordt tenslotte toch al bijna niet meer gebruikt; de providers, zoals KPN en Vodafone hebben de kosten van SMS altijd hoog gehouden, zodat iedereen over is gestapt naar -het bijna gratis- communiceren via het mobiele Internet.

2009
In 2009 is deze trend ingezet doordat providers voor 10 euro per maand de mogelijkheid gaven om ‘altijd online te zijn‘. Dit was achteraf de doodsteek van de SMS. Eind 2010 was ongeveer 70% van de mobiele gebruikers overgestapt naar de goedkope internetverbinding via de telefoon, waardoor het ouderwetse telefoneren werd vervangen door SkypeMob en SMS bijna niet meer werd gebruikt. SMS wordt zelfs sinds medio 2011 niet meer aangeboden door de providers en is een stille dood gestorven. Tijdens het hele seminar wordt het woord SMS niet meer genoemd!

SMS is RETRO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *