Pinstamatic

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Al dik een jaar wordt aangegeven dat Pinterest het sociale medium gaat worden, dat gaat ‘boomen’. Als ik zo om me heen kijk valt het in Nederland nog wel mee en zijn we nog steeds erg bezig met Twitter en vooral Facebook. Toch verwacht ik dat Pinterest een steeds belangrijkere rol gaat innemen. Steeds vaker zijn websites visueel ingesteld en is de mogelijkheid om foto’s te pinnen steeds logischer. Er zijn zelfs websites, waarbij de achtergrond overheerst en de content minimaal wordt gemaakt; alles om het visuele effect zo groot mogelijk te maken.

Pinterest

Wil je zelf Pinterest gaan gebruiken, kun je natuurlijk zelf foto’s gaan nemen en deze op Pinterest gaan plaatsen. Er is echter ook ruimte voor allerlei andere plaatjes die ook een plek kunnen krijgen op je website. Denk aan Quotes, Sticky Notes, een kalender of Google Maps plaatje. Pinstamatic heeft hier allerlei tools voor, zodat je op een heel eenvoudige manier plaatjes kunt genereren op Pinterest, die je daarna weer kunt gebruiken op je site. De andere kant op.

Dit betekent dat deze plaatjes wel visueel zeer aantrekkelijk moeten zijn en dat zijn ze ook op Pinstamatic. De website is prima. Even aanmelden bij je Pinterest account en je kunt beginnen met ‘pinnen’ van foto’s op je board. Handiger kunnen ze het je niet maken. Ook andere mensen hebben deze optie al ontdekt (zie onderstaande presentatie waar Pinstamatic wordt uitgelegd):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *