OfficeTalk vs Yammer

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

De wens om te kunnen Twitteren in je bedrijf, heeft al een mooie webapplicatie opgeleverd: Yammer. Yammer kan zelfs gratis worden gebruikt en geeft alleen toegang tot personen die een mailadres hebben op een bepaald domein. Een groot voordeel ten opzichte van Twitter, waarbij elke Tweet op straat komt te liggen. De informatie die met Yammer wordt gedeeld is ook alleen zichtbaar binnen de organisatie. Een ander groot voordeel is dat Yammer ook gemakkelijk thuis benaderbaar is en goede interfaces bestaan met je Smartphone (BlackBerry, Android en iPhone). Het grote nadeel zijn de kosten die je moet maken, als je alle functionaliteit wilt gebruiken die Yammer biedt. Dit kan oplopen tot enkele dollars per maand per medewerker. Voor grote organisaties is dit meestal geen optie.

Waar is Microsoft

Hoe komt het dat Microsoft nog niet de beschikking had over deze Twittervariant voor bedrijven? Goede vraag. Microsoft heeft op dit sociale vlak de plank misgeslagen; ze hebben geen tool dat deze functionaliteit op een professionele manier kan aanbieden.
Google probeert met Google Buzz de achterstand in te halen. Google Buzz is echter nog niet geschikt voor bedrijven; Google probeert wel zo snel mogelijk een variant op de markt te brengen, waarvoor dit wel geldt. Mijn verwachting is dat Google Buzz binnen Google Apps aangeboden zal worden. Ook Twitter is bezig om een business variant op te zetten. Wanneer deze uitkomt is nog volstrekt onduidelijk. Binnenkort komt Microsoft ook met een Twittervariant: OfficeTalk.
Is OfficeTalk te vergelijken met Yammer?

OfficeTalk

De screenshots die ik kan achterhalen, maken duidelijk dat OfficeTalk ongeveer dezelfde interface heeft als Yammer. Wanneer OfficeTalk gereleased gaat worden is nog onduidelijk; Microsoft is nu bezig om het tool te testen.

Een groot voordeel van OfficeTalk zou kunnen zijn, dat deze intern gehost wordt en de kosten voor grote bedrijven kunnen meevallen om Twitter in te zetten. Duidelijk wordt wel dat deze trend niet meer te stoppen is en -mits goed gebruikt- essentieel kan bijdragen aan kennis- en informatieuitwisseling en het vergroten van het groepsgevoel. Business microblogging is een belangrijk instrument geworden!

Bron: Microsoft, Google eye Twitter-like services for work

Een gedachte over “OfficeTalk vs Yammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *