Nederlandse DoFollow blogs

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Al mijn reacties op blogs zijn DoFollow. Dit betekent dat je een volwaardige backlink kunt krijgen door te reageren op een blog op Siggy Volgt. Sinds Pagerank sculpting is doorgevoerd door Google, worden deze DoFollow-links steeds belangrijker voor het verbeteren van oa. je pagerank.

Buitenland
Voor buitenlandse weblogs zijn er genoeg websites te vinden die een overzicht geven van blogs die ook DoFollow reacties mogelijk maken. Nadeel hiervan is dat je de reactie in het Engels moet plaatsen en deze blogs niet altijd gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw weblog. Een overzicht van Nederlands weblogs is nog lastig te vinden.

Nederlandse weblogs
WijVolgen is een nieuw initiatief die in het leven geroepen is om weblogs bekend te maken die ook een DoFollow-reactiemogelijkheid hebben. Hierdoor kun je -als je wilt- snel je pageranking omhoog krijgen door op deze blogs te reageren. Het initiatief is pril en er staan nog weinig weblogs op!

Nieuwe weblogs
Heb je zelf een weblog en is deze ook DoFollow, dan kun je je aanmelden op WijVolgen. Voordeel is dat je bij aanmelding drie DoFollow-links mag plaatsen in je tekst; een ander groot voordeel is dat meer mensen op je blog zullen komen om te reageren (meer bezoekers!).

94 gedachten over “Nederlandse DoFollow blogs

 1. Goedemorgen,

  Ik las eerlijk gezegd pas gisteren die aanpassing van nofollow, was echter niet verbaasd.

  Op mijn site gebruik ik geen DoFollow in reacties, maar een iets andere variant: Top Commentators DoFollow
  De 10 top reageerders van het afgelopen jaar krijgen een DoFollow link in een widget op alles pagina's.

  Dus ik ben niet helemaal een DoFollower, een halve DoFollower.

 2. Vooral sinds WordPress dit standaard "aanzet" bij installaties is er bijna geen blog meer te vinden die wel volgt. Dus wat mij betreft een goed initiatief. Nofollow kan een middel zijn om Spam tegen te gaan maar het schiet zijn doel nu echt voorbij.

 3. Fantastische website en een goed initiatief. Ik ben het eens met het commentaar van Matthijs. Toch ben ik op een bepaald moment afgehaakt. Ik ben afgehaakt op het moment dat ik mijn Do-Follow blog over geld verdienen op internet niet zomaar kon toevoegen.
  Kijk die voorwaarden eens: http://www.wijvolgen.nl/voeg-een-blog-toe/
  In mijn ogen kan daar behoorlijk wat aan verbeterd worden. Waarom een heel artikel schrijven om een link te kunnen toevoegen? Ga ik niet doen. Ik sta volledig achter het concept, maar het kan ook een stuk simpeler. Gewoon link toevoegen, submit aanklikken, klaar, blog staat erbij. De bloggers gaan uit zichzelf wel over wijvolgen.nl schrijven als ze de website zien als een handige oplossing voor hun probleem. Er komt vanzelf wel publiciteit. Ik ben er van overtuigd dat ik niet de enige zal zijn die vanwege de vele strikte voorwaarden van wijvolgen.nl zal afhaken. Helaas.

 4. Tja, ik beloon de comments omdat ze iets toevoegen. Maar met het ontstaan van dit soort lijsten ga ik ook commenters krijgen die puur een link komen scoren. Ik heb dit initiatief om die reden dan ook niet ondersteund.

 5. @James:probeer je nog een keer een beetje te verdiepen in seo, dan zul je beter begrijpen over het hoe en waarom ;-). Ik zal het even uitleggen:

  Je kunt inderdaad je link aanmelden bij een directory. Ik heb dit eerst overwogen, maar ben later toch voor de blog vorm gegaan. Dit, omdat het simpelweg bijna alleen maar voordelen heeft.

  Doordat je een geheel eigen bericht hebt, kun je je links(meerdere!) in een relevante omgeving plaatsen. Dit zorgt ervoor dat google er meer waarde aan hecht dan een linkpagina vol met links.

  Daarnaast kun je een eigen anchortekst kiezen voor je links en kun je, door je bericht te voorzien van tags en een categorie, je bericht gemakkelijk vindbaar maken. Dit leidt weer tot extra en relevant verkeer naar je weblog. Via directory's is de kwaliteit van je bezoekers meestal niet erg hoog.

  Het is vooral de gigantische verbetering qua linkjuice die mij hiervoor heeft doen kiezen. En om spammers tegen te gaan, heb je nou eenmaal strenge voorwaarden nodig.

  Als ik de lengte van de berichten op jouw blog zie, begrijp ik ook niet helemaal wat het probleem is. Je wilt graag voor een duppie op de eerste rij? Op wijvolgen.nl kun je zelfs gratis op de eerste rij, je moet echter wel eerst zelf even naar de eerste rij toe lopen, we gaan je niet dragen…

 6. @Jens Ik heb voldoende kennis op het gebied van SEO. Het moet naar mijn mening niet zo zijn dat je een artikel op je blog moet schrijven om een link te kunnen toevoegen. Bedenk dan wat anders. Backlinks krijg je vanzelf wel. Dat is mijn mening.

 7. Wat ik me al een tijdje afvraag.. Wordt je door de zoekmachines niet "afgestraft" wanneer je een heleboel inkomende links of links met een lage PR hebt?

  Dus om het anders te verwoorden.Straffen de SE je niet af vanwage je "vrijgevigheid" wanneer je Dofollow aan hebt staan?

 8. Waarom zet iedereen alles toch op nofollow? Zijn ze dan allemaal te lui om zelf de reacties in de gaten te houden.

  Onze site geeft gewoon follow voor een ieder die zich aanmeld voor een vermelding in 1 van onze directory`s

 9. Mijn blog is een tijdje dofollow geweest, en ik kreeg inderdaad meer comments.

  De kwaliteit van de comments was echter heel laag. Het was duidelijk te merken dat mensen even snel wat plaatsen om een backlink te krijgen.

 10. @ Erwin,

  Goede zaak dit. Dat hele nofollow verhaal begint irritant te worden. Zie net dat ekudos er ook mee begonnen is.
  Er is niets mis met uitgaande links, mits ze redelijk relevant zijn.

  Een goede captcha op blogs lost het spamverhaal vaak al goed op.

 11. Dat hele nofollow verhaal is vrij irritant. Ergens kan ik het me wel goed voorstellen dat dit voor veel blogs relevant kan zijn. Google kijkt puur naar de kwaliteit van links.

 12. Ik denk dat het voor Nederlandse blogs nog niet zo heel veel uitmaakt maar heb een aantal Engelse blogs die dofollow zijn en het meerendeel van het commentaar is Spam, ondanks het gebruik van Aksimet lukt het sommige spammers er nogsteeds doorheen te komen wat weer veel tijd en frustratie met zich meebrengt aangezien de spam ook weer opgeruimd moet worden.

  Zijn er mensen die andere plugins naar Aksimet weten die spam tegen kunnen gaan?

 13. Ik moet zeggen dat ik het niet meer doe. tot twee keer toe een penalty gekregen voor linken naar een "neighbourhood". Daarna was ik er helemaal zat van.

  Jammer maar helaas.

  Wel zie ik ook een vermeerdering van reactie bij do-follow vooral de post`s die een beetje pagerank hebben.

 14. Het hebben van een dofollow blog heeft voor- en nadelen.
  Als je een niet zo bekende blog hebt, zou ik voor dofollow kiezen.
  Hierdoor creeer je reacties, dus bezoekers en uiteindelijk een beter bezochte blog.

  Tja, je hebt wellicht meer spam…
  (maar daar is de edit knop voor)

 15. Zolang je geen bots op je site krijgt die automatisch reacties plaatsen vallen de echte spam links wel mee. Ik vind het een goed initiatief, maar op erg drukke blogs wordt het toch moeilijker, omdat het nakijken van de berichten dan erg veel werk wordt.

 16. Ik denk dat je helemaal niet meer naar je pagerank moet nadenken. Ik rank beter met websites zonder pagerank dan met pagerank en het wordt bovendien niet meer getoond door Google in de webmaster tools dus dat zegt ook wat.

  Tegenwoordig moet je volgens mij elke link hetzelfde behandelen mist ze natuurlijk wel gedofollowed zijn.

 17. Het is mij nog onduidelijk waar deze dofollow blogs dan gevonden zouden kunnen worden.. En nee ik heb niet alle comments gelezen van lui, die hier alleen posten om zelf een backlink te krijgen. 🙂

 18. Vroeger was alles gewoon dofollow en geen enkel probleem, sinds wp zijn intrede heeft gedaan is iedereen ineens bang voor het wegvloeien van zijn linkjuice! hoe meer mensen commenten, hoe meer ze bookmarken, hoe meer je gebookmarkt wordt hoe hoger je ranking, dus gewoon dofollow maken en je zal zien dat je net zo goed of zelfs beter scoort dan alle nofollow blogs. wel belangrijk is om de boel te monitoren en spammy comments te verwijderen!

 19. Geruchten blijven altijd wel bestaan, maar wie weet wat waar is? Dofollow of nofollow, backlink is het volgens mij toch wel gezien als een 'stem'. PR zegt lang niet alles over een site. Internet wordt zo zachtjes aan onoverzichtelijk, zelfs google zal hierin vastlopen op den duur, haha

 20. Op Spenk plaats ik alleen de reacties die wat toevoegen en als mensen keywords in hun naam hebben gestopt, verander ik die in "anoniem".

  Ook al wordt er een goede reactie gegeven, niet onder je eigen naam/een pseudoniem reageren vind ik spammerig.

  Er zijn trouwens onlangs nog enkele blogs toegevoegd aan Wijvolgen.nl!

 21. Ja, dat no-follow is best wel irritant als je net begint met linkbuilden! 😛 Goed initiatief dus, dat wijvolgen.nl.

  Overigens uberhaupt: goede site, 'Siggy'. Ik ga je andere SEO-gerelateerde artikelen ook even doorbrowsen, best leerzaam voor een respectieve beginneling als ik.

 22. Bedankt voor de info! Zo'n lijst was te vinden op de site van wijvolgen.nl, zoals erwin in zijn artikel noemde. Heb van het artikel en de comments een leuk idee voor een website gekregen.

  Verder maakt niet alleen de dofollow uit voor de ranking, maar ook de anchor tekst, de positie van de link en de inhoud van de pagina waar de link op staat. Dus als een comment achterlaat voor seo redenen, kan je het effectiefst een comment achterlaten in een forum of blog dat te maken heeft met jouw website.

 23. Cool. Ik probeer m'n sites zelfs ook nofollow te houden, vooral voor wiki's is dat leuk – maar daar is nog niet veel in het Nederlands, en het is ook erg lastig gebleken om vol te houden. Ik zal echter binnenkort eens gaan experimenteren met dofollow comments op een aantal van mijn Nederlandse sites.

 24. Het blijft de moeite waard om dofollow links te gebruiken, dat geloof ik wel.

  Wat ik me nog afvraag is in hoeverre het schadelijk is om dofollow links te plaatsen vanaf een blog dat niet bij je eigen onderwerp past. Geeft Google je daar penalties voor?

 25. Ik denk dat Google daar niet een penalty voor gaat geven, misschien als je het echt in overmaat doet.
  Daarnaast zal de link niet bepaald waardevol blijken omdat het onderwerp niet relevant is. Alleen PR zegt lang niet alles.

 26. Als iedereen er voor zorgt dat hij/zij een degelijke reactie achterlaat, dan zal er geen spam zijn bij dofollow. Maar er zullen altijd wel mensen zijn die het verpesten, dus ik vind het maar "normaal" dat mensen hun blog willen beschermen tegen spam. Het zou natuurlijk leuker zijn mochten ze het niet doen 😉

 27. Als iemand de moeite neemt om je bericht te lezen en daar een comment op plaatst lijkt mij een dofollow link als dank toch niet meer dan normaal, spamberichten filter je er zo uit.

 28. Ik vind ze meestal erg lastig te volgen deze blogs. Daarnaast zijn diegene van zo lage waarde dat het vaak niet eens effect heeft om iets te plaatsen volgens mij.

  Het lijkt me ook zeker relevant om in de gaten te houden waar de blog over gaat. Daarnaast houd google van een mix van link, dus ook nofollow hebben waarde ook al denken veel mensen dat niet.

 29. Onze website heeft de laatste tijd veel nutteloze reacties op artikelen opgeleverd. Zelf zijn wij van mening dat DoFollow zeker positieve kanten heeft maar het is wel belangrijk dat webmasters hun reacties goed modereren.

 30. Er zijn inderdaad steeds minder blogs te vinden waar je een Do Follow link kan plaatsen via comments. Wat mij betreft het is wel begrijpelijk. Want uiteindelijk als je een Do Follow blog heeft binnen enkele dagen honderden of zelfs ook duizenden comments kun je krijgen en natuurlijk er zitten maar altijd een paar tussen die ook relevant zijn. Er zijn een paar blogs die een zo genoemd "Do Follow links lijst" bieden aan iedereen. Nou, hier moet je echt uitkijken welke zijn er echte en goede sites, ik bedoel geen spam sites. Voorkom de problemen en geef de tijd, schrijf altijd relevante comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *