Metadata aan je content koppelen

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

De rol van Metator staat al jaren in het boek Content Management Bible van Bob Boiko beschreven. Toch is dit nog steeds een ondergesneeuwde rol in een content management organisatie. Het wordt tijd dat dit snel gaat veranderen!

Metadata
Een metator is verantwoordelijk voor het plaatsen van metadata aan de content en eventueel ook je webpagina’s. De kunst is om de voordelen van metadatering goed te gebruiken.

Zoeken wordt vinden
Door het gebruik van metadata kan het zoeken naar content op je website snel overslaan naar daadwerkelijk vinden! Natuurlijk zal de zoekmachine hierop aangepast moeten worden en zal de metator dit samen met de websitebouwers moeten inrichten. De inrichting moet dusdanig uitgevoerd worden dat uitbreiding of aanpassing van het metamodel geen consequenties heeft voor de uitvoering van de zoekmachine.

Content publiceren
Veel websites zijn de laatste jaren overgestapt van het publiceren van statische webpagina’s naar het publiceren van content. Het contentmodel wordt gebruikt om de website te tonen.

Metadata aan content
De volgende stap is het toevoegen van extra metadata aan deze content, waardoor de website zich aanpast aan de content en haar metadata. De lat van de contentbeheerders van een website zal hoger komen te liggen om zo’n website te kunnen onderhouden. Deze stap zorgt namelijk voor een ingewikkelder piublicatiemethodiek. Ook zal zorgvuldiger gewerkt moeten worden; verkeerd ingevulde metadata zorgt namelijk voor verkeerde context van je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *