Internet of Things in 2015

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

De eerste keer dat ik van Internet of Things hoorde was in 2010. Ik zat toen samen met Yuri van Geest in een panel om te discussieren over de toekomst van het Internet. Internet of Things was nieuw van mij. Ik begreep het concept wel, maar had geen clue over de impact die het zou gaan krijgen.

Ondertussen zijn we dik 4 jaar verder en Internet of Things (IoT) lijkt er toch echt serieus aan te komen. Met een verwachting dat ongeveer de helft van de apparaten en mensen zijn verbonden met het Internet in 2020, kun je begrijpen dat deze relaties impact gaan hebben in ons dagelijks leven.

Singularity

Nog steeds denken mensen lineair. Ik verwacht dat IoT de komende 2 jaar al meer gaat teweegbrengen dan de afgelopen 5 jaar. ExponentiĆ«le groei (singularity). Aan alles merk je dat we aan het begin staan van een IoT knal. Over een jaar heeft minstens 10% van de mensen een Nest of iets dergelijks thuis. En wat over je koelkast die over drie jaar precies weet hoeveel flesjes bier je nog koud hebt staan. De komende 5 jaar is het de tijd voor IoT!! Misschien nog een stap verder: The Internet of Everything:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *