Google Wave strategie

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Het lijkt erop dat de introductie van Google Wave en Google Frame op elkaar afgestemd zijn. Internet Explorer gebruikers hebben geen toegang tot Google Wave, simpelweg omdat de Javascript-engine te langzaam is om Google Wave op een snelle manier te laten verlopen.

Internet Explorer Exit
Hierdoor zijn IE-gebruikers gedwongen om een andere browser te kiezen óf Google Frame te installeren. Ik heb in een eerdere blog al aangegeven dat de strategie van Google Frame niet zou gaan werken, maar hier moet ik gedeeltelijk op terugkomen:

Google Frame is gemaakt voor Google Wave.

Natuurlijk zal dit consequenties hebben voor het gebruik van Internet Explorer. Ik heb al genoeg reacties in mijn omgeving gehoord dat ze niet van plan zijn om Google Frame te installeren (“wat de boer niet kent…”) en overstappen naar een andere browser.

Hype
De hype die gecreëerd is over Google Wave heeft indirect tot gevolg dat IE-gebruikers afscheid gaan nemen van hun browser en overstappen naar een andere browser. Google Wave is ondertussen bij de gebruikers in de bekende Hype Cycle over de top heengegaan en belandt in de Trough of Desillusionment (Glijdende helling).

Google Wave valt tegen
Google Wave valt namelijk over het algemeen tegen en wachten is tot we in de Slope of Enlightment gaan komen, waar Google Wave gebruikt gaat worden, zoals het gebruikt moet worden.

Google Wave heeft wat mij betreft voldoende potentie om tot een volwaardig product uit te groeien en zal gedeeltes van het mailverkeer overnemen.

Zoals Public Enemy al ooit verkondigde: Don’t Believe The Hype!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *