Goedkope vlucht naar onbekende bestemming

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Klantvriendelijkheid van sites:
Ik neem vaak sites als voorbeeld waarmee vluchten geboekt kunnen worden om aan te geven dat deze niet altijd voldoen aan de wens van de klant. De meeste mensen weten precies wanneer en waar ze ergens naar toe willen vliegen; zelfs de datum van terugkomst is al bekend. Voor deze bezoekers is de website in zijn geheel ingericht. Wijk je hiervan af, dan moet je extreem veel moeite doen om achter de juiste info te komen. De website is niet ingericht voor deze bezoekers (persona’s)!

Alleen bestemming bekend
Lastig wordt het om bijvoorbeeld de goedkoopste vlucht te vinden naar Miama (Florida) die vanuit Nederland, Belgie en het westen van Duitsland (bijv. Frankfurt en Dusseldorf) vetrekt. Ik vind het niet erg om 2-3 uur te rijden om een goedkopere en eventuele zelfs een directe vlucht te kunnen nemen. Wil je deze informatie verkrijgen, moet je toch al wat meer werk verrichten om de goedkoopste vlucht te vinden. Lastig dus.

Datum onbepaald
Met bovenstaand voorbeeld wordt het helemaal lastig als je ergens in maart wegwilt. Er zijn tegenwoordig wel opties om een marge aan te geven in dagen, maar dit is soms te weinig om aan de klantvraag te voldoen. Wederom een gemiste kans!

Alleen vertrek is bekend
Stel voor: je komt net van school, hebt wat geld op je spaarrekening en je wilt ergens in januari zo goedkoop mogelijk een reis boeken naar een zo ver weg mogelijk gelegen land. Hier wil je een maand gaan backpacken.
Wederom een lastig klantvraag omdat de datum flexibel is, maar bijna onmogelijk omdat je alleen je vertrekplaats wilt aanduiden.

“Cheap flights to anywhere”
Voor de laatste doelgroep heb ik wel wat websites gevonden die handig zijn:

  • Fare Compare
    Zelfs per maand komt de laagste prijs in beeld
  • Kayak Buzz
    Toch nog altijd de beste site voor dit soort toepassingen

2 gedachten over “Goedkope vlucht naar onbekende bestemming

  1. Siggy, je hebt helemaal gelijk en zelfs op de door jou genoemde pagina's is het nog moeilijk!
    De reis- en luchtvaartbranche houdt zichzelf op deze manier mooi in stand door het antwoord op de vrij simpele vraag 'ik wil in februari zo goedkoop mogelijk, zo ver mogelijk weg' geheim te houden.

  2. Dank voor de tips! Ik ben ook even gaan kijken omdat ik zo goedkoop mogelijk weg wilde. Ik vond paperflies, bij het kopje INSPIREER krijg je een hele wereldkaart met de goedkoopste deals. Misschien nog een idee voor als je op zoek bent! šŸ™‚ Dit geeft misschien wel antwoord op je vraag. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *