Blogger vs WordPress SEO

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Al voor hele lange tijd wordt aangeraden om WordPress te gebruiken vanwege de betere SEO-mogelijkheden. En terecht. Het was onmogelijk om in Blogger bijvoorbeeld een Description te geven. Natuurlijk essentieel om bij je SERP de bezoekers ‘over te halen’ om naar je blog te halen. Bij Blogger was (!) dat onmogelijk. Sinds kort kan dit namelijk bij Blogger ook.
Deze blog wordt ook in Blogger gemaakt. Simpelweg omdat ik 5 jaar geleden de keuze moest maken tussen Blogger en WordPress. Blogger was gemakkelijk. Tevens een voordeel dat Blogger van Google is, wat uiteindelijk een voordeel is voor je SERP (bij mij staat een blog in 2 minuten in de zoekresultaten). Het was wel balen dat ik niet alles uit SEO kon halen. Maar ja, de voordelen waren nog steeds beter dan de nadelen. Een nieuwe blog in Blogger kan ik in anderhalve uur helemaal hebben uitgerold, inclusief 3-4 blogs.

SEO Description

Nu kun je met Blogger hetzelfde doen als bij WordPress (eindelijk). Je kunt per blog ook de description aangeven. Ook Robots.txt. Door een kleine aanpassing in de instellingen, kun je nu per blog de Description aanpassen. Super! Hierdoor komt aan de rechterkant een extra mogelijkheid:

Blogger is heel langzaam de achterstand in SEO aan het achterhalen met WordPress. Het werd tijd!

Meer informatie over Description bij Blogger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *