Batterij ontwikkelingen

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Is bij jou ook altijd op het eind van de dag de batterij van je mobiel al leeg. Toch raar. Al meer dan 10 jaar hebben we dit probleem. Lang opladen in verhouding tot de batterijduur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de batterij in je laptop. Bij mijn vorige laptop was na drie jaar de prut er uit. Na 5 minuten was de batterij alweer leeg. Lekker handig bij een presentatie.

Gelukkig zijn er ontwikkelingen om de batterij te verbeteren. Hoe mooi zou het zijn als je batterij in 5 minuten opgeladen is en 2 weken mee kan. Toekomstmuziek? Inderdaad. Maar het komt sneller dan je denkt. Zo is 3M al bezig met een batterij die 40% meer power bevat. Nu is 40% toch ook niet om naar huis te schrijven. Je mobiel trekt ook elk jaar meer power. Volgens Gartner (hype cycle 2012) zal binnen 2 tot 5 jaar een revolutie in de batterijwereld plaatsvinden. Steeds kleiner, steeds meer power en sneller op te laden. Ook hier geldt de singulariteits-regel!

2 gedachten over “Batterij ontwikkelingen

  1. Ik denk dat de ontwikkeling en innovaties op het gebied van batterijen en accu's snel zal gaan. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de auto industrie. Hier zijn ze druk bezig met ontwikkelen. De opgedane kennis zal ook op andere gebieden worden toegepast. Jou mobiele telefoon zou daar een voorbeeld van kunnen zijn.

  2. Over naar huis schrijven. 40% is toch lekker 292 uur vrij om te gaan en staan waar je wilt, je mobiel hoeft dan niet gekoppeld te zijn aan het electriciteitsnet. Dit op een jaar bij mijn oplaadtijd van 2 uur per volledig gebruiksmoment. In plaats van naar huis sturen kun je dan het bos in sturen. Aannemende dat 40% meer power betekent 40% minder oplaadtijd. Een (getypt) emailtje ontvangen bij 40% opbrengst vindt ik de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *