Artikel Tornado review

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Al jaren was ik bekend met Amerikaanse artikel spinners. Hiermee kun je van 1 artikel honderden artikelen maken, die met behulp van synoniemen werkte. Deze artikelen kon je dan submitten bij allerlei directories of blogs, zodat je unieke artikelen had. Door een link toe te voegen in het artikel, kon je zo op een snelle manier backlinks creëren. Google heeft dan niet in de gaten dat dit kopieën zijn, waardoor de backlink als vol wordt beschouwd.

Amerikaans

Een leuk idee en dit werkte ook als een tierelier. Daarna kwamen er artikel spinners, die ook je verschillende artikelen posten op verschillende blogs. Nu hoefde je helemaal niets te doen. Je ranking ging bijna vanzelf omhoog. Nadeel was dat deze posts op Amerikaanse blogs terecht kwamen en vaak werden geweigerd omdat deze niet in het Engels waren. Ook hadden deze artikelen ook niet altijd de beschikking over een dofollow link; dit is essentieel bij backlinking.

Artikel Tornado

Sinds een paar jaar is er ook een Nederlandse artikel spinner op de markt, die het je gemakkelijk maakt om van 1 artikel honderden verschillende artikelen te maken met behulp van synoniemen. Wat ook mooi is dat je verplicht wordt gesteld ook per paragraaf of titel altijd meerdere varianten op te geven. Hierdoor zorgt het systeem er voor dat er ook andere zin(snedes) worden gebruikt en de artikelen nog verder afwijken van het origineel. Deze percentage wordt ook netjes weergegeven per artikel (hoeveel wijkt het artikel af van het origineel). Als dit onder een bepaalde grens is, zal het artikel ook niet gepubliceerd worden. Hierdoor eist het pakket een bepaalde kwaliteit van het gespinde artikel.

Daarna kun je het systeem meerdere varianten laten maken en deze publiceren naar gemiddeld zo’n 70 blogs. Alle blogs hebben dofollow links! Hierdoor kun je, als je elke dag een artikel post, zo’n 2000 backlinks scoren per maand. Dit aantal is prettig. Wel moet aangemerkt worden dat deze links op blogs staan die een pagerank hebben van 2 of lager. De impact van zo’n link is minder hoog dan een backlink van een PR 6 homepage. Door het hoge aantal backlinks kun je wel resultaat verwachten. Dit resultaat is door de vele Google updates (zoals Panda) wel een stuk minder geworden dan 2-3 jaar geleden, maar het effect is wel aanwezig.

Het systeem werkt op zich prima. Je kunt alles online doen. Via het pijp-teken (|) geef je de verschillende varianten aan in een artikel. Wel jammer dat je eenmaal ingevoerde artikelen niet kunt wijzigen. Ook is het even wennen om de uniekheid van een artikel te garanderen. Maak inderdaad meerdere varianten in een paragraaf en gebruik daarna zoveel mogelijk synoniemen (moeten wel logisch zijn) om de uniekheid van een artikel omhoog te krijgen.

De prijs van dit pakket is sinds kort aardig gedaald (nu 59 euro, was 129 euro) en kan hier besteld worden.

4 gedachten over “Artikel Tornado review

  1. Gebruik je het zelf Erwin?

    Klinkt interessant voor backlinks, maar voegt het ook echt waarde toe om in 100 artikelen met synoniemen gewoon hetzelfde te zeggen. Vind ik misleidend.

    Is het niet veel uitdagender en waardevoller (en ja, moeilijker) om vindbare spelden te creëren in de hooiberg aan informatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *