Alles Wifi

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Dat alles aan elkaar geknoopt gaat worden met Internet of Things is me al 2 jaar duidelijk. Dat een koelkast, een TV en waarschijnlijk ook jezelf een IP-adres gaat krijgen, gaat er bij mij allemaal in als koek en ei. Toch merkte ik de afgelopen maand, dat ik zelf deze stap nog niet eens gemaakt had. Bijvoorbeeld door spullen te kopen die je via het internet kunt regelen. Ik had helemaal niets. Wie eigenlijk wel?

Een vriend van mij raadde de Sonos Wifi luidspreker aan. Lekker handig, geen snoertjes (behalve van de elektra) en je kunt er alles op afspelen. Geen CD’s meer, geen USB’s, lekker via Spotify of Internet-radio. Als je wilt kun je je eigen harde schijf gebruiken om muziek mee af te spelen. En dat allemaal via je iPad, je iPhone of Android-telefoon. Makkelijker kan niet!

Spotify

Ikzelf had geen account bij Spotify. Aangezien ik vaak in de auto zit en thuis geen zin had om muziek op mijn telefoon of laptop te luisteren had ik hier ook geen behoefte aan. Ik heb sinds een maand wel een account bij Spotify, simpelweg omdat dit de ideale combi is van een Wifi luidspreker en muziekbron. (Bijna) alles kun je beluisteren. Samen met mijn vriendin stellen we zelf onze muzieklijsten samen en luisteren er naar met een wijntje. Dag TV! Eindelijk een gadget die mijn vriendin ook fantastisch vindt.

Bottom line is dat ik nu zelf de stap heb gezet naar Internet of Things. Tenminste, zo voelt het. De drempel om spullen te kopen die aangestuurd worden via het web, is weg. Internet of Things bestaat natuurlijk vaak uit dingen, maar uiteindelijk zal de mens hier gebruik van gaan maken. Als de mens deze stap niet durft te maken, zal Internet of Things ook nog lang op zich laten wachten. Ikzelf ben echter nog steeds overtuigd dat dit erg snel zal gaan. Van Metacity tot Metahuis; het is nog maar een paar jaar van ons verwijderd!

Een gedachte over “Alles Wifi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *