SaneBox bespaart je enorm veel tijd met het lezen van je mail

De tijd dat je 2 tot 3 mails per dag kreeg is al lang voorbij. Tegenwoordig is het voor sommigen onder ons zelfs gangbaar om 200-300 mails per dag (!) te mogen ontvangen. Hoe kun je hiermee omgaan? Met deze E-mail overload.


Natuurlijk kun je allerlei lifehacking tricks gebruiken, om orde in deze chaos te krijgen. Bijvoorbeeld door het instellen van Rules in MS Outlook. Een andere bekende is je mail laten liggen als je niet in de TO: staat, etc. Het scheelt natuurlijk wel, maar toch blijft er een enorme bulk e-mails over. Een gemiddeld persoon is zo'n 13 uur per week bezig met het afhandelen van de mailbox:

Daarnaast word je elke keer getriggerd als er een mail in je INBOX verschijnt. Toch maar even kijken, misschien is het wel belangrijk en moet ik snel actie ondernemen. Interrupties zijn killing voor je effectiviteit!!!

SaneBox

Met SaneBox kun je dit gemakkelijk láten doen. SaneBox leert van je gedrag (gooi je mails weg, verplaats je mail, hoe lang ben je bezig met het beantwoorden van je mail, etc.), maar kan je ook helpen om bepaalde triggers af te laten gaan (bijv. ik heb al 3 dagen geen mail ontvangen van die persoon, terwijl ik wel om een reactie vroeg). Ook kun je mail verplaatsen naar een map die bijvoorbeeld op een bepaalde datum opnieuw wordt aangeboden. Hartstikke handig.

Het grote voordeel is tijdwinst. Een zakelijke gebruiker zou zo'n 100 uur per jaar gemiddeld minder tijd besteden aan zijn e-mail. Dat is toch een enorme winst!

Gedragsverandering

Ik gebruik SaneBox nu een week en verbaas me soms over het feit dat ik nog geen mail heb gehad in de laatste 2 uur. Blijkbaar check ik nu te vaak mijn mail :-) Hoezo, je gedrag verandert!
's Avonds krijg ik dan een mooi overzicht van deze mails en vaak kan ik deze mails in 1 keer verwijderen.

Ik ben nog de volledige set aan functionaliteiten aan het uitproberen, maar ben tot nu toe erg te spreken over deze service. Het mooie is dat het op verschillende mailprogramma's werkt, zoals: MS Exchange, GMail, Outlook.com, etc.

Zelf eens proberen, ga dan naar deze aanbieding van SaneBox.


gerelateerde blogs met thumbnail