Google koopt Dropcam

Google heeft Dropcam voor 555 miljoen dollar overgenomen. Dropcam maakt camera's die via WiFi met een netwerk gekoppeld kunnen worden en videobeelden uploaden naar de cloud. De stream is op afstand inzichtelijk vanaf computers en apparaten met Android en iOS. Als je de beelden van een periode van zeven of veertien dagen wilt bekijken, moet je daarvoor abonnementskosten ophoesten. Na de overname blijven Dropcam-producten gewoon te koop.


Nest

Wat interessant is dat Google de laatste tijd meer overnames heeft gedaan in 'on-the-house' apparatuur. Ook Nest, een slimme thermostaat en rookmelder is onlangs overgenomen. Het lijkt er op dat Google een home suite wil aanbieden, gecombineerd met Internet of Things, waarmee je alles wat je thuis nodig hebt, kunt controleren op afstand.


Cloud

Met Dropcam kun je direct zien wat er gebeurt in je huis. Je krijgt zelfs meldingen als er beweging is. Eventueel kun je de opgenomen beelden bewaren in de cloud (extra meerkosten).

Binnenkort komt Dropcam ook met Dropcam Tabs. Dit zijn bewegingssensoren die je kunt plaatsen op zaken die je om wat voor reden dan ook met je camera niet in de gaten kunt houden. Als bijvoorbeeld een deur wordt geopend, krijg je hier een notificatie van. Je kan de Tabs ook in je tas stoppen of aan je huisdier hangen.
Al met al een interessante ontwikkeling. Google zal met deze data nog meer inzicht krijgen in je gedrag en hierop kunnen reageren. Ben benieuwd wat de volgende overname zal zijn...


gerelateerde blogs met thumbnail