Sneller lezen met Spritz

Al ongeveer 100 jaar geleden zijn mensen begonnen met het geven van cursussen om sneller te lezen. Meestal start je met het gebruik van je vinger, waardoor je weer gedwongen wordt door te lezen. Hierdoor kun je al binnen 15 minuten een verdubbeling van je leessnelheid halen. Sommige cursussen leren je zelf om van links naar rechts, rechts naar links, etc. te lezen of zelfs hele paragrafen in 1 keer. Je brein kun je dit in principe trainen.

Te veel tijd kwijt aan oogbewegingen

Wat lastig blijft is dat je ogen steeds het volgende woord moeten zoeken. Dit schijnt 80% van de tijd te kosten die je nodig hebt om te lezen. Jammer dus. Zou er een manier zijn om je ogen stil te kunnen houden en je te kunnen focussen op ALLEEN de woorden die voorbij komen.
video


Dit idee is de basis voor een nieuwe app: Spritz. Hij is nog niet op de markt, maar wordt nu wel standaard geinstalleerd op de Samsung Galaxy S5

Op de website van Spritz kun je dit zelf uittesten: http://www.spritzinc.com/. Probeer m eens op 600 woorden per minuut te zetten en je merkt dat je dit -zonder oefening- al snel kunt volgen. Ideaal!
gerelateerde blogs met thumbnail