50% minder datagebruik bij nieuwe mobiele Chrome browser

Vanaf het begin van het Chrome tijdperk ben ik al fan. Hun browser is snel, slim en loopt voor op andere browsers. Ook is de 'integratie' met Google tools erg handig, is het heel gemakkelijk om sessie over te nemen van je andere device, etc. Chrome was/is haar tijd vooruit.

Datagebruik

Het was dan ook wachten op de mobiele variant, die nu ook standaard op mijn iPhone is geinstalleerd. Met de komst van 4G, zal het dataverkeer op je mobiel erg gaan oplopen. Niet echt voordelig voor je abonnement dat nog anderhalf jaar doorloopt en het moet hebben van je te veel gebruikte data. Extra kosten!

Hoe mooi zou het zijn als je browser slimmer omgaat met data. In de nieuwe versie van Chrome kun je dit instellen. Ook ga je te zien krijgen hoeveel data je bespaart.
De verwachting is dat deze update volgende week ook voor Nederland beschikbaar komt.

Nog een mooie toevoeging: je zult ook meteen toegang krijgen tot Google Translate, zodat je elke pagina automatisch vertaald kunt krijgen. Ik heb hier nog geen screenshots van gezien....gerelateerde blogs met thumbnail

Is het dan niet zo dat Google het browser-verkeer via één van hun servers leidt (net zoals Opera dat doet)?
EN zo ja, willen we dat wel?

Chrome is de beste browser op dit moment en met voorsprong, het feit dat ze even 50% sneller worden is natuurlijk wel erg lekker ook!

Sinds januari ben ik ook volledig overgegaan op Chrome, ook Mozilla kreeg bij mij wat vervelende kuren. Dit bevestigd mijn keuze ;)