Vergeet Internet of Things, het wordt Internet of Everything

Terwijl nog bijna niemand weet wat Internet of Things is, gaan we al weer een stap verder. We gaan alles aan elkaar vastknopen. Eigenlijk een veel logischere stap dan alleen maar 'dingen'. In de huidige maatschappij merk je de eerste stappen al op het gebied van het koppelen van de mens aan het grote internet.

Gezondheid?
Want je gaat bijvoorbeeld je eigen gezondheid koppelen aan het Internet...huh? Inderdaad. Je eigen gezondheid wordt straks (dagelijks?) gemeten en doorgegeven aan andere systemen. Als je bloeddruk bijvoorbeeld te hoog is, zal dit automatisch geregistreerd worden en zul je een e-mail krijgen waarin staat welk voedsel je moet eten om je bloeddruk lager te krijgen. Dit is de toekomst!

Zo zijn er nog veel meer zaken waar een relatie bestaat tussen een ding en een persoon. Logisch om deze ook met elkaar te verbinden. De belangrijkste aspecten die gekoppeld gaan worden zijn:

  • mensen
  • processen
  • data
  • dingen
Deze relaties zullen allemaal via het internet worden bijgehouden, vandaar ook de naam Internet of Everything (IoE). De opkomst van Google Glass gaat dit enorm versnellen. Door een dom ding met iets anders te koppelen ontstaat vanzelf informatie die interessant is. Hierdoor zal de kennis van onze omgeving maar vooral van onszelf enorm vergroot worden.

Zoals de verwachting is zal dit process in 3 fases gaan geschieden:Eerst de eerste wave, waar we nu inzitten. De consument zal onderdeel worden van de IoE, daarna zal dit over industrien heen gaan, waarna we klaar zijn voor de derde wave: alles wordt aan elkaar gekoppeld.

Cisco is 1 van de leading companies die hier zwaar op inzet. Nogal logisch aangezien zij de hardware gaan leveren.


gerelateerde blogs met thumbnail