Daddy is on the dancefloor syndroom

Het wordt al langer gezegd: Facebook is het volgend Sociaal Netwerk dat om gaat vallen. Voor velen lijkt dit bijna onmogelijk, maar de eerste tekenen zijn al meer dan een jaar aan de gang. Hoe dit komt? "Daddy is on the dancefloor"!

Tieners

De tieners, de generatie die Facebook in stand moet houden, verlaat massaal dit platform. De vermoedelijke reden is dat ook de ouders, grootouders, familie, etc. ook aanwezig zijn op Facebook. Door dit feit vinden tieners het niet meer cool om hetzelfde netwerk te gebruiken als hun ouders.

Ik denk echter dat er nog andere redenen zijn. Communicatie is steeds vluchtiger aan het worden, korte conversaties zijn nu happening onder de jeugd. Ze willen ook helemaal niet dat deze communicatie op een sociaal netwerk blijft staan. 9 op de 10 plaatst op dit moment iets op Facebook om het binnen afzienbare tijd hier weer vanaf te halen. Geen geschiedenis!

Daling

In Nederland is het aantal tieners dat op Facebook zit met 52% gedaald. In Frankrijk zie je ook dit soort aantallen. WeChat, Vine, Whatsapp en Instagram hebben het overgenomen! Het is dan ook niet voor niets dan Facebook een bod van 3 miljard dollar heeft gedaan op SnapChat. Helaas voor Facebook afgewezen.

Tja, wat doe je dan als ouder? Je gaat jezelf ook op deze sociale netwerken begeven. Resultaat: Daddy is on every dancefloor! Wat gaat er dan gebeuren..?


gerelateerde blogs met thumbnail

Het goede nieuws voor Facebook is uiteraard dat de minder hippe 'daddy' wel een kapitaalkrachtiger is dan de gemiddelde 16 tot 24 jarige!