BioPrinten: print je eigen weefsel

Het jaar 2013 is toch wel het jaar geworden van 3d printen. Allerlei objecten kunnen nu met een simpele printer worden gemaakt. Waarschijnlijk heb je nog nooit een 3D printer gezien, toch is de 3D printer dit jaar al veelvuldig in het nieuws geweest. Denk aan de pistolen die met een 3D printer kunnen worden gemaakt. Waarom is 2013 dan toch het jaar van de 3D printer. Omdat dit een enorme revolutie teweeg gaat brengen in ons leven. Sneller dan je denkt.

Industriele revolutie

Eten printen, schoenen printen, speelgoed, etc. zijn allemaal zaken die we straks dagelijks uit onze printer laten komen. Je betaalt dan alleen voor het ontwerp. Dit gaat een onvoorspelbaar grote omwenteling betekenen in de manier waarop we zaken doen. Honger bestaat dan niet meer. De 3D printer wordt onderdeel van de nieuwe industriele revolutie!
Bio printen
Zelf je hart printen wordt straks mogelijk

BioPrinten

Zonder dat je het in de gaten hebt is de volgende stap al lang aan de gang: BioPrinten. Hiermee kun je weefsel printen, bijvoorbeeld een lever. Of specifieke cellen als je een wond hebt. Deze kunnen dan op je wond worden geprint.


Bij Organova zijn ze al lang zo ver. De volgende stap naar onsterfelijkheid!


gerelateerde blogs met thumbnail