Artikel Tornado 2.0

Ik gebruik zelf Artikel Tornado om extra links naar mijn website of bepaalde webpagina te krijgen. Naast Siggy Volgt heb ik allerlei Sniper Sites opgezet, waar ik nog een extra inkomen mee verdien. Door extra backlinks te maken, zul je merken dat je website vaker in de SERP terecht komt. Deze techniek wordt niet altijd door SEO-experts ondersteunt. Zeker sinds de laatste update van Google, zouden dit soort technieken minder effect sorteren.

Ik merk echter dat nog steeds veel bezoekers op zo'n sniper site terecht komt. Ook zie ik dat deze sniper sites vaak bezocht worden nadat ze een ander artikel hebben bezocht, dat ik via Artikel Tornado heb gepost. Zeker als je nog Google Webmaster inziet en deze ook deze links gewoon weergeeft in de lijst van externe links naar de sites, ben ik van mening: deze techniek werkt nog steeds.

Artikel Tornado 2.0

Met Artikel Tornado is het ook mogelijk om je Wordpress te koppelen aan het bestand van Artikel Tornado. Hierdoor kunnen anderen ook artikelen gaan posten op jouw Wordpress website. Je website wordt vanzelf gevuld met allerlei interessante artikelen over een bepaald gebied. Logisch dan ook dat je site ook bezoekers gaat trekken; deze pagina's worden natuurlijk ook gewoon gevonden. Door nu op je eigen Wordpress-website jouw artikel te plaatsen, bijv. aan de rechterkant, zul je automatisch een gedeelte van de bezoekers gaan converteren naar het product dat jij wilt verkopen.

Ik schrijf normaliter altijd mijn blogs in Blogger (ook Siggy Volgt) en heb/had weinig ervaring met Wordpress. Via mijn hosting-partij Versio ging dit eigenlijk heel eenvoudig. De installatie van Wordpress was in 5 minuten gerealiseerd. De koppeling met Artikel Tornado was een eitje (onthoud dat met de laatste versie van Wordpress je geen XML-RPC koppeling meer hoeft te configureren).

Nadat Artikel Tornado een test-artikel er op had gezet, was ik klaar om te starten. Na een paar dagen kwamen de eerste artikelen binnen (zie Hypnose leren in 1 dag (blog)). Zoals je kunt zien, staat aan de rechterkant een link naar een ander e-boek van mij. Doordat deze blog steeds meer artikelen gaan bevatten en steeds vaker hoog in Google komt te staan voor meerdere artikelen, zal ik ook via deze manier wat extra geld kunnen verdienen.

Voordelen

De voordelen zijn duidelijk:
  • simpel om een Wordpress site te hosten
  • simpel om de koppeling naar Artikel Tornado te maken
  • kleine aanpassing in Wordpress, zodat jouw product zichtbaar wordt
  • anderen vullen jouw Wordpress site met unieke content. Deze artikelen komen allemaal uit Artikel Tornado
  • klaar!
(Wat je eigenlijk wel moet doen, is dat nummertje uit de titel halen)

Benodigheden: Wordpress hosting en Artikel Tornado.


gerelateerde blogs met thumbnail

Even voor mijn beeldvorming, als ik een kwalitatief goed blog schrijf en die door Artikel Tornado haal, om er artikel markting varianten van te maken, is dat dan slim om te doen? En is het eindresultaat goed en uniek genoeg?