Residents vs visitors bepalen welke Social Media je gebruikt

In de online wereld kun je eigenlijk twee groepen onderscheiden: de Residents vs. de Visitors. Wat is het verschil? Een Resident leeft een groot gedeelte van zijn/haar tijd online. Beter nog, online is een identiteit ontwikkeld waarmee hij/zij bekend is. Een Visitor is iemand die online meer pragmatisch gebruikt. Een online identiteit vinden ze onzin. Wat opvalt is dat deze twee groepen elkaar vaak niet begrijpen. "Waarom zou je op Facebook gaan?" en "Waarom zou je een blog beginnen?" zijn vaak gehoorde vragen van Visitors.

De desk van een Resident ziet er bijvoorbeeld zo uit:


Als je de verschillende social media en communicatiemiddelen afzet tegen Vistors en Residents zie je ook grote verschillen in het gebruik. Het is dus belangrijk om te onderkennen wat voor type jijzelf bent, voordat je begint aan bijvoorbeeld Twitter. Als je Twitter gaat gebruiken zul je dus een eigen personality moeten ontwikkelen. Zoals je ook ziet wordt Twitter over het algemeen gebruikt voor zakelijke doeleinden (ook al lijkt het soms erg persoonlijk wat er gebeurd).

Ook wordt meteen duidelijk dat Google+ echt gericht is op de zakelijke markt. Toch wel vreemd dat ik Twitter wel gebruik en Google+ bijna niet.

Meer lezen over Residents and Visitors.


gerelateerde blogs met thumbnail