Instagram video

Twee dagen geleden was het er opeens: Instagram Video. Hiermee kun je met je mobiel maximaal 15 seconden een filmpje maken. Het mooie is dat je meerdere shots kunt maken, zolang deze maar in die 15 seconden vallen. Ook geeft Instagram de bekende filters weg (13 stuks!); hiermee kun je deze erg gemakkelijk een filmpje maken, een paar kleine shots maken en daarna een fantastisch filter er over heen zetten. Dan niet vergeten om het filmpje op Facebook te plaatsen.


Uitleg

Hieronder zie je in een Amerikaans filmpje de uitleg van Instagram Video en het officiƫle filmpje van Instagram:
Gevolg

15 seconden is toevallig ook de gemiddelde lengte van een video ad. In maart werd al bekend dat Facebook ook bezig is met Video ads. Oorspronkelijk zou dit in juni/juli worden geĆÆntroduceerd, maar is nu uitgesteld tot oktober. Dit zou ook kunnen betekenen dat Facebook ook komt met Video. Dat zou een logische stap zijn. Zeker aangezien Instagram vorig jaar april voor 1 miljard dollar heeft overgenomen. Het wachten is op integratie van deze twee.

De consequentie gaat groot zijn. Zoals nu op Facebook over het algemeen foto's worden gepost, zal dit snel overgaan naar video's. De brandbreedte is al niet meer het probleem meer; de kosten van de mobiel ook niet meer (ongelimiteerd internet heeft bijna iedereen al op zijn of haar mobiel).

Vine

Vine is volgens mij nog niet zo bekend in Nederland, maar in de USA was dit de manier om korte filmpjes te delen. Nadeel is dat ze maar 6 seconden lang mogen zijn. Facebook (aka Instagram) moest wel met een alternatief komen, omdat veel gebruikers wegliepen naar Vine. Bij deze:


gerelateerde blogs met thumbnail