Buienalarm vs. Regenmelding app

Beetje vage titel misschien voor een blog, maar hier gaat het over 2 apps die je op je iPhone kunt gebruiken. Voorheen was ik een fan van Buienalarm toen ik nog een Android tot mijn beschikking had. Hartstikke gemakkelijk, zeker als je moet weten wanneer je 's avonds je hond -droog- kunt uitlaten.

Vorig jaar ben ik overgestapt op een iPhone en daar was de app Buienalarm niet voor beschikbaar. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar alternatieven. Een goed alternatief was dan ook Regenmelding; een prima app die redelijk doet wat ie moet doen. Maar toch mistte deze app wat: gebruikersgemak.

Sinds deze week in de aanbieding: Buienalarm op de iPhone. Snel geïnstalleerd en meteen merk je dat hier net iets beter is doorgedacht over de interface. Handig en overzichtelijk. Blijft nog over: word je inderdaad op tijd gewaarschuwd voor een naderende bui. Bij beide apps komen de regenmeldingen binnen. Wat opvallend is dat er een afwijking is in tijd. Geen uren, maar kan toch oplopen tot een half uur. Wat dat betreft heb ik nu het meest vertrouwen in de Buienalarm app!


gerelateerde blogs met thumbnail