Scrollen is het nieuwe klikken

De trend voor dit jaar is toch waarschijnlijk wel dat websites zich steeds meer gaan richten op design. Mooie plaatjes, maar vooral alles op 1 pagina. Grote plaatjes, lange homepages, cinemagraphs en responsive design zijn de dingen waar je op moet letten.

Cinemagraphs?

Nu had ik nog nooit van Cinemagraphs gehoord in 2012, maar een demo zegt alles: het is een plaatje waarin subtiel iets beweegt, zoals hieronder:
Subtiel, maar o zo aantrekkelijk!

Responsive design

Een beetje website kan eigenlijk al niet meer zonder responsive design. Hierdoor past de website zich aan aan het device waarop de website wordt getoond. Een mobiele versie kan er totaal anders uitzien, dan de volledige versie die op de PC draait. Deze HTML wordt op zo'n manier opgebouwd dat een mobiele versie niet alles moet binnenhalen om iets goed te tonen. Erg interessant en eigenlijk een mooie variatie van een echte Webapp op je Android of iPhone.

Scrollen

Door de lange pagina's zul je dus moeten scrollen in plaats van klikken. Door de iPad zijn we dit al gewend geraakt en dit zien we nu ook terug komen op het scherm. Nadeel voor veel internet marketeers is dat er geen kliks meer zullen zijn. Hoe ga je dan je prestaties van je website meten? Een interessante uitdaging. Waar Content is King in 2010 het credo was, is Design is King in 2013 de trend.gerelateerde blogs met thumbnail