Mobile SEO top 4

Internet marketers zijn altijd bezig het onderste uit de kan van hun zoekresultaten te halen, terwijl zoekmachines proberen om zo eerlijk mogelijk de zoekresultaten terug te geven. Dit betekent een leuke strijd en dat de dynamiek omtrent SEO continu verandert. Zeker op het vlak van mobile search gelden de nieuwe regels en deze veranderen snel. Hieronder vier factoren die van belang zijn bij mobile search.

Pagina snelheid

Bekend is dat het internetverkeer op je mobiel niet zo snel is als je snelheid thuis. Dit scheelt enorm. Wachten is dan ook op de komst van 4G voordat deze snelheid gelijk gaan worden met thuis. Dit betekent dat je webpagina's snel moeten zijn voor de mobiele gebruiker. Denk dan bijvoorbeeld aan responsive design, zodat alleen hetgeen belangrijk is voor de mobiele gebruiker wordt meegestuurd.

Lengte zoekwoorden

Op je mobiel is het lastiger typen dan op je laptop. Dat is dan ook de reden dat er minder zoektermen en ook kortere zoektermen worden gebruikt. Denk hieraan als je je focused op de mobiele gebruiker. Als je wilt richten op de mobiele gebruiker, zul je kortere zoektermen moeten gebruiken. Ook zul je kleinere blogs moeten schrijven. Langere blogs schrikken mobiele gebruikers af. Een mobiel is misschien maar een kwart van je laptop!

Lokale resultaten

Mensen gebruiken hun mobiel vaak om iets op te zoeken dat in hun buurt is. Waar kan ik het beste eten of waar kan ik postzegels kopen. Dit betekent dat lokale zoekresultaten hoger komen bij mobiele zoekresultaten. Mobile SEO kan worden verbeterd door content toe te voegen dat aantrekkelijk is voor mobiele gebruikers. Gebruik de locatie bijvoorbeeld in je content (bijv. Restaurant Zaltbommel).

Social Media trekt veel verkeer

Niet een onbekend fenomeen meer. Mobiele gebruikers zijn nog vaker bezig met social media dan anderen. Zelfs meer tijd op social media dan op Google. Tijd om social sharing op je sites te zetten. Eigenlijk een no brainer.

Mobile search zal ons zoekgedrag de komende jaren blijven veranderen.


gerelateerde blogs met thumbnail