Quantum computers

In de hype cycle van Garner van dit jaar staat voor het eerst quantum computer. Het duurt nog wel even voordat dit gemeengoed wordt (minimaal 10 jaar), maar kan een enorme vooruitgang gaan betekenen in het verbeteren van de snelheid van computers. Iets wat we nodig zullen hebben om de snelheid van de technologische veranderingen bij te kunnen houden.

Maar wat is het eigenlijk precies? Het is niet gemakkelijk uit te leggen. Waar een computer op dit moment werkt met bits, gebruikt een quantum computer een andere variant. Zo is het mogelijk om tussenvormen (tussen 0 en 1) op te slaan. We slaan dan de info ook op atomair niveau op. Nog sneller! De wet van Moore gaat dan nog wel even door. Rond 2020 zal de quantum computer haar intrede moeten doen om deze wet van Moore in stand te houden.


De laatste twee jaar ben ik steeds vaker aan het lezen over de singulariteitstheorie. Als je deze theorie kent, zie je ook steeds vaker om je heen dat deze theorie klopt. Zo ook met quantum computers. Het zou mij niet verbazen als dit binnen tien jaar algemeen gebruikt wordt!


gerelateerde blogs met thumbnail

Het is inderdaad gaaf om te zien dat Quantum technologie door gaat breken in de wereld van Processoren. Wij zouden er in ieder geval veel baat bij hebben.

Groet,

Charles
www.intervote.nl