Facebook messenger is Blackberry killer

En ook van whatsapp? Sinds een paar dagen zie ik van vele mensen die ik ken op Facebook dat ze de app Facebook messenger hebben gedownload. Op zich niet zo heel spannend, want deze mogelijkheid bestond al in Facebook. Wat nu wel veranderd is dat je een speciale app krijgt waarmee je gaat communiceren met je vrienden. De functionaliteit is gelijk aan whatsapp en Ping van RIM.

Wat zou dit kunnen betekenen?
Aangezien je toch al de meeste vrienden hebt op Facebook, zul je de komende maanden steeds vaker de Facebook messenger gaan gebruiken in plaats van whatsapp of Ping. De functionaliteit is zoals ik al aangaf identiek, dus daar ligt geen drempel. De meerwaarde van Facebook is de integratie van communicatie op dit platform. Uiteindelijk zal dit de reden zijn dat mensen gaan overstappen op Facebook messenger. Als gevolg daarvan zullen er steeds minder Blackberry's verkocht worden, aangezien de USP van Blackberry gaar vervallen.

Resteert whatsapp die de strijd zal aangaan. Nadeel van whatsapp zal de eenmalige kosten zijn (ook al is deze minder dan 1 euro). Het zal me niet verbazen als whatsapp snel gratis zal worden en ook bujvoorbeeld op de iPad terecht zal komen. Resteert een mager businessplan; whatsapp heeft namelijk geen andere inkomsten.


gerelateerde blogs met thumbnail