Facebook likes verwijderd

Ook Facebook heeft last van nep likes. En niet zo'n beetje ook! Maar liefst 1% van de likes is fake. We hebben het inmiddels al bij enkele Facebook activatie campagnes waarbij stemmen op inzendingen fan fans centraal staat ondervonden. Een enkele keer werd duidelijk dat sommige inzenders via vote exchange met nep accounts probeerden de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met goed monitoren heb je ze er weliswaar snel tussenuit gepikt en andere deelnemers merken vaak ook dat er iets niet klopt en zullen ook aan de bel trekken. Maar het is natuurlijk wel heel jammer, want het doet afbreuk aan het sympathieke karakter van zulke acties.

Nep accounts

Nu heeft Facebook een algoritme ontwikkeld waarmee deze fake accounts automatisch worden verwijderd pech voor lady Gaga, Shakira en Rihanna. Zij hebben tientallen duizenden fans verloren.

Net zoals Google last heeft gehad van Black hat SEO, heeft Facebook nu de strijd aangebonden tegen Black hat Facebook likes.


gerelateerde blogs met thumbnail

Wel bizar dat grote namen zoals lady GaGa hier kennelijk ook gebruik van maken. Je zou zeggen dat zij dat niet nodig hebben maar kennelijk wijken ook zij niet voor dit soort methoden.

Gewoon normaal gebruik maken van de mogelijkheden en dan valt er vrij weinig te verziezen!