Twitter moe

Ik hoor het steeds vaker om me heen. Mensen die eerst bijna 24/7 aan het Twitteren waren, gaan weer terug naar de basis. Minder twitteren, maar wel effectiever en waardevoller. Ik weet niet hoe jij dit ervaart, maar volgens mij is het gebruik van Twitter ook veranderd de laatste 2 jaar.

Twitter fatigue

Waar iedereen in het begin bezig was om zo veel mogelijk volgers te krijgen, is dit meteen ook de oorzaak van Twitter moe zijn. Het is namelijk niet meer mogelijk om met je volgers op een interactieve manier om te gaan. Door de brei van volgers en de personen die je zelf volgt, heb je waarschijnlijk een selectie gemaakt van een groep die je wilt blijven volgen. Dit kan natuurlijk prima met bijvoorbeeld Hootsuite.

Probleem hierbij is dat de resterende groep geen aandacht krijgt, simpelweg omdat je niet geïnteresseerd bent in deze groep. Alleen door toevalligheden zul je iemand gaan volgen. Het Twitter-medium is wat mij betreft ook niet geschikt om interactie te voeren, maar alleen om te zenden. Kijk eens wat ik weet en kijk eens wat ik doe! Het blijft tenslotte een micro-blog!


gerelateerde blogs met thumbnail

Dan doe je toch echt iets verkeerd joh...
Ik heb dagelijks hele leuke interactie, fijne contacten, ook met nieuwe volgers en mooie momenten. Maar ik steek er ook veel TLC in, dat moet ik toegeven..... Ik volg alleen personen, geen logo's en bots of retweeters.
Maar als je zelf alleen aan het zenden bent of dit uitbesteed aan een "ghosttwitteraar" dan werkt dat idd. niet.
Misschien moet je het eens anders aanpakken en anders inderdaad gewoon radicaal er mee stoppen. Scheelt weer wat zenden en daardoor meer interactie ;-)