Google Now

Er is opeens een goede Buzz over een nieuw product van Google: Google Now. Helaas alleen nog maar beschikbaar voor de Android en draait alleen op Android 4.1 Jelly Bean. Wel is Google Now de volgende generatie apps die we de komende jaren gaan gebruiken. Wat is er dan zo speciaal aan?

Google Now

Allereerst werkt Google Now alleen goed op je mobiel; dus niet op de iPad die je alleen maar thuis gebruikt. Waarom? Omdat Google Now moet weten waar je bent. Doordat Google Now je positie op deze aardkloot combineert met andere persoonlijke informatie, is het mogelijk op het juiste moment de juiste informatie te geven. Google Now is je Personal Assistant. Google Now zal je leven echt gaan veranderen!

Dit is de promo die Google heeft gemaakt:


Google Now kent je afspraken, weet wat je zo meteen gaat doen en helpt je hiermee. Het geeft een reminder als je weg moet naar je volgende afspraak en heeft in de gaten dat er extra verkeersdrukte is. Daarnaast kun je, net zoals tegen Siri bij de iPhone, praten tegen je telefoon. Het lijkt allemaal erg veelbelovend.


gerelateerde blogs met thumbnail

Heel erg interessant deze ontwikkeling. Ik vraag me af in hoeverre het echt geïmplementeerd gaat worden. Ja, ik denk dat de up to date navigatie erg handig is, maar de beste menu's samenstellen in het beste restaurant is heel erg subjectief vind ik!