Review: Chrome op iPhone of iPad

Het heeft even geduurd, maar het is nu mogelijk (sinds 1 juli) om ook Chrome op je iPad of iPhone te gebruiken. Natuurlijk is Safari wel okay, maar is Chrome niet beter. Met beter bedoel ik sneller. Da's namelijk de reden waarom veel mensen hebben gekozen voor Chrome: haar snelheid.

Snelheid

Veel mensen hebben deze introductie aangepakt om de snelheid van beide browsers op de iPad en/of iPhone te vergelijken. Conclusie: er is weinig verschil qua snelheid op deze devices (lees ook: Speed Test Google Chrome vs Safari). Dit zou je niet moeten overtuigen om over te stappen. Wat dan wel?

Om alvast je op te warmen: ik was na 5 minuten overtuigd van deze nieuwe browser en heb deze ook netjes vervangen op mijn iPhone en iPad.

Wat waren voor mij de criteria om zo snel over te stappen. Dat zijn toch de handigheidjes die in Chrome verstopt zijn. Dit maakt het leven weer een stuk gemakkelijker.

Synch met andere apparaten

Zeker als je zowel een iPad en iPhone hebt ken je het probleem dat je weer opnieuw naar een specifieke pagina moet zoeken als je wisselt van device. Met Chrome heb je dit probleem niet meer. Het houdt namelijk van elk device bij (wel inloggen via Google natuurlijk) welke pagina's je hebt geopend. Zoals je onderstaand voorbeeld duidelijk ziet op mijn iPhone, zijn de pagina's die ik heb geopend op mijn iPhone. Zo kan ik gemakkelijk deze pagina's ook lezen op een ander device. Enig nadeel: je kunt niet de sessie overnemen. Vanuit security oogpunt lijkt me dit ook wel wenselijk.

Ook erg handig is dat je kunt switchen naar de gewone desktopsite. Vaak zijn sites aangepast voor de mobiele gebruiker en zijn deze beperkt in functionaliteit. Ook komt het nog vaak voor dat bepaalde functionaliteit niet goed werkt. Het is dan handig om over te kunnen schakelen naar de desktop variant.

Misschien niet altijd goed leesbaar op je iPhone, maar je kunt wel alles doen, wat je ook op je desktop kunt.

In het bovenstaand voorbeeld zie je Siggy Volgt op de iPhone. Deze site is aangepast voor de mobiele gebruiker. Wil je toch mijn hele site zien, dan kun je op Desktopsite opvragen klikken. Hierna krijg je de desktop variant te zien.

Ander toetsenbord

Wat ook opvalt is het andere toetsenbord als je een URL of zoekopdracht intikt. Zoals je gewend bent van Chrome gebeurt dit in hetzelfde invoerveld. Het is even wennen, maar eigenlijk veel logischer dan het origineel.

Conclusie

Erg duidelijk dus: downloaden en gebruiken!


gerelateerde blogs met thumbnail