7 Social Media trends 2012

Ook ik heb er moeite mee om de trends op Social Media gebied te benoemen. Wat vorig jaar een trend leek, is al passé of komt pas volgend jaar. Toch zijn er wel wat trends te zien op dit moment. Wanneer ze echt zullen doorbreken in Nederland is wat lastiger to zeggen.

Social media trends

Een belangrijke trend is de opkomst van Super Blogs. Super Blogs zijn blogs waar veel redactie achter zit en over 1 bepaald onderwerp gaat. Meerdere keren per dag komt een nieuwe blog uit. Dit is niet te doen in je eentje; hiervoor zijn meerdere professionele bloggers voor nodig. Dit zijn op dit moment ook de enige soort blogs waarmee je echt geld kunt verdienen. Alleen in de USA is het nog mogelijk om helemaal alleen geld te verdienen met een blog. Voorbeelden hiervan zijn FrankWatching en Mashable. Super Blogs zijn ook een enorme SEO magneten.

Global Micro Niche Sites

Dit zijn sites die gaan over 1 onderwerp, een micro niche en bedoelt is voor alle lezers in de wereld. Op deze manier trek je enorm veel bezoekers. Helemaal mooi als je dit combineert met je Facebook pagina en ook een webwinkel toevoegt. Bingo!

Andere trends op dit moment: 7 emerging trends in Social media


gerelateerde blogs met thumbnail