Nieuwe URLs (TLD)

Ooit werd de .eu extensie gehyped. Als bedrijf moest je dit hebben; we gingen tenslotte Europees denken. Vooruit reserveren was toen de enige optie tegen een in verhouding belachelijke prijs. Tegenwoordig schiet de ene na de andere extensie de lucht in. De ophef over het .xxx TLD was al beperkt. Tegenwoordig zijn de extensies langer dan de drie letters die voorheen gebruikelijk was.

TLD

Hierdoor zijn er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zo heeft Google al het .lol domain aangevraagd en zijn er zelfs plannen voor het .sucks domain. Bij deze laatste zou je als bedrijf een domein kunnen aanvragen, zoals www.philips.sucks of www.sony.sucks. Op deze domeinen kun je dan de klachten afhandeling van je bedrijf doen. Lekker handig toch. Ik vraag me of het .sucks TLD niet een stap te ver gaat. Als klant wil ik gewoon geholpen worden op het kanaal dat het meest logisch is en niet op een ander domein. Daarnaast maak je jezelf compleet belachelijk.

Andere aanvragen die op dit moment in behandeling zijn: .design, .rip, .style, .cloud, .hiv, .global, .web, .bank, .insurance, .home en .casa.

Het is wachten op .chair, .airplane, .soccerplayer, .robot en .apple.


gerelateerde blogs met thumbnail