Gamification werkt

Ik hoor al jaren mensen roepen dat Gamification de nieuwe trend is of gaat worden. De voordelen zijn duidelijk. Toch loop ik nu pas tegen mijn eerste project aan, waar bewust gamification wordt gebruikt. Dan wordt ook pas duidelijk wat de echte voordelen zijn.

Maak er een spelletje van

Gamification kun je het beste inzetten om mensen in beweging te zetten. Zeker als ze iets nieuws moeten doen, is gamification een mooi middel om 'de boel aan te zwengelen'. Het werkt bijvoorbeeld heel mooi om je medewerkers aan een veranderproces te doen deelnemen.

Gamification kan natuurlijk offline worden ingezet. De hoge potentie ligt tegenwoordig echter bij de online variant. De buzz zal hier veel sneller kunnen gaan, waardoor veranderingen in gedrag sneller bewerkstelligt wordt.

Geef ze punten (Experience Points=XP) en awards voor de zaken die jij belangrijk vindt dat een medewerker moet leren of doen. In het begin dient het behalen van XP en Awards snel te moeten gaan, zodat het plezier in het systeem gegarandeerd is.

Daarnaast is het belangrijk dat ze zichzelf kunnen vergelijken met anderen. Hierdoor wordt het competitiegevoel aangewakkerd. Tevens zullen mensen in contact komen met elkaar om van elkaar te leren; geef ze hier ook punten voor!

Als je in je bedrijf een nieuw tool introduceert en je wilt de succeskans enorm vergroten, voeg dan gamification toe!


gerelateerde blogs met thumbnail

De titel suggereerd dat je cijfers hebt maar die zie ik niet terug in het artikel. Heb je die?

Meer weten over Gamification? bekijk onze Gamification pagina en lees de blog. Voor vragen en verdere discussie staan wij altijd open!