Facebook koopt Face.com

We zaten er al langer op te wachten. Face.com had namelijk al banden met Facebook, maar nu is het officieel. Voor tussen de 55 en 60 miljoen dollar is Face.com overgenomen; details zijn verder niet bekend. Ondanks dat Face.com maar 11 medewerkers heeft, is dit bedrijf een belangrijke volgende stap voor Facebook in de volgende stap van gezichtsherkenning.

Dat gezichtsherkenning al werkt is duidelijk. Picassa is er volgens mij ooit mee begonnen en Facebook gebruikt dit ook al. Het wordt tijd dat dit ook via je mobiel beschikbaar wordt.

Instagram

Met de aankoop van Instagram (1 miljard dollar) zouden deze twee producten mooi kunnen samensmelten. Facebook heeft dan de mogelijkheid om heel veel gezichten te gaan taggen; blijft natuurlijk nog het privacy issue over. Ook hier verwacht ik dat de voordelen uiteindelijk de nadelen zullen overstijgen.

Veel mensen hebben de laatste 10 jaar al veel van hun privacy verloren (bewust) en zijn hier okay mee. Ze vinden het prima omdat het verlies aan privacy een hoop voordelen heeft geboden. Denk aan LBS die bijvoorbeeld in Facebook en FourSquare zit. Door je locatie op te geven als privacy, krijg je overzicht over de omgeving en vrienden te zien.


gerelateerde blogs met thumbnail