Wat is Synchronisity?

Wat is synchronisity en waarom wordt dit zo belangrijk? Internet of Things gaat de komende jaren enorm belangrijk worden. Alles wordt aan elkaar 'geknoopt' en kan met elkaar praten. Ook levende dingen, zoals jij en ik, zullen gekoppeld gaan worden (Open API).

Koppelen

Door al deze zaken aan elkaar te koppelen, zul je zaken geïntegreerd kunnen inzien en toepassen. Je omgeving gaat je aanpassen aan jouw behoeften en planning. Handig op het eerste gezicht, maar er zitten wat nadelen aan vast als dit niet goed wordt uitgevoerd. Omdat alles aangepast gaat worden aan jou, zul je ook niet meer snel de neiging hebben om dingen die buiten je grens vallen aangeboden te krijgen. Dit zal gepland moeten worden. Voorbeeld: als je een voorkeur voor een bepaald merk auto hebt, zul je ook af en toe informatie over andere merken naar voren geschoven moeten krijgen. Dit heet Planned Serendipity.

Nog krachtiger zal het zijn als deze geplande toevalligheden ook een relatie hebben met een ander aspect in je leven. Dat is bijvoorbeeld als je steeds hetzelfde nummer van een artiest op de radio hoort, die bijvoorbeeld door je overleden opa werd bewonderd. Elk jaar rond zijn sterfdatum hoor je hetzelfde nummer.

Als alles steeds meer georchestreerd gaat worden, zul je deze zaken ook moeten plannen.

Hieronder is een must-read presentatie van Yuri van Geest, die erg betrokken is bij dit soort ontwikkelingen. De ontwikkelingen zullen de komende jaren alleen maar sneller gaan verlopen (singulariteit).


gerelateerde blogs met thumbnail