Wat is Responsive Design?

Dat de online strategie Mobile First is en moet zijn, lijkt me toch evident. Toch is dit voor veel bedrijven nog niet belangrijk genoeg om hun website aan te passen zodat de mobiele bezoeker (dit betekent ook de iPad!) ook een website krijgt die perfect werkt. Hoe kun je dit nu oplossen? Als je hier vanaf het begin af aan rekening mee houdt, hoeft het zelfs niet heel veel extra te kosten. De oplossing is Responsive Design. Dit gaat zelfs zo ver, dat je website er anders kan uitzien als je iPad 90 graden draait. Een must!

Responsive Design

Dit betekent dat je rekening moet houden met Flexible Grids. Dit betekent zo veel, dat je rekening houd met het aantal kolommen (en rijen) van je site. Daarnaast zul je alleen met percentages (voor breedtes en hoogtes) moet werken, zodat alles moeiteloos aansluit aan het device, waarop het bekeken wordt.

Ditzelfde geldt voor de media die wordt gebruikt. Foto's en video's bijvoorbeeld. Deze zullen ook percentueel moeten worden weergegeven.

Websites beginnen er steeds meer uit te zien als Magazines. Waar vroeger het verboden was om andere lettertypes te gebruiken dan de standaard browserondersteunde fonts (Arial, Verdana, etc.) is het tegenwoordig bijna standaard geworden om hier vanaf te wijken. Hierdoor kan een Magazine ook nagebootst worden. Gebruikers verwachten dit ook op al hun devices. Behalve de lettertypes en het design, biedt het gebruik van Responsive Design hier ook dezelfde User Experience. Een must voor de moderne website.

Mobile First!


gerelateerde blogs met thumbnail