Tweets vs. ranking in Google

Wat we al tijden vermoedden, is nu bewezen: het aantal tweets met dezelfde URL heeft wel zeker invloed op je SERP. Wat weel jammer is (alhoewel), dat dit pas gaat gelden bij grote aantallen tweets. Maar ja, heb je een groot bedrijf, dan is het niet zo moeilijk om via de Earned Media je tweet te laten retweeten.

Goed voor de SERP

Wat duidelijk wordt in het onderzoek, is dat tot 50 tweets de ranking een enorme boost kan geven. Tussen de 50 en 1000 valt het effect eigenlijk wel tegen. Daarna begint het echte werk: heb je meer dan 7.500 tweets, dan is de gemiddelde positie in de SERP onder de 5. Toch wel handig om dit in de marketing strategie mee te nemen. Wil je dus snel resultaat, dan zul je ook je webpagina moeten promoten via Twitter.

Aantal tweetsGemiddelde Google ranking
Meer dan 50046
Meer dan 1.00041
Meer dan 5.00031
Meer dan 7.5005

De bovenstaande aantallen zijn gemiddelden. Zie voor het hele onderzoek: Tweets vs. ranking


gerelateerde blogs met thumbnail

Het onderzoek plaatst zelf de opmerking al: een rechtstreeks verband is niet aangetoond, hooguit dat veel getweete berichten ook veel aandacht van pers en bloggers krijgen. En dat levert vaak weer links op. In mijn ogen wordt er nog niets baanbrekends aangetoond.

Ik zie ook altijd veel paraplus als het regent, blijkbaar zorgen die dus voor regen ;)

gravatar

@André je hebt misschien een punt. Wat dat betreft is er in ieder geval een correlatie met elkaar. Duidelijk is wel dat je earned media mee moet nemen in je online strategie

Een bedrijf dat social-media-diensten verkoopt, heeft er alle belang bij om de wereld te doen geloven dat veel tweeten je ranking verhoogt. Wij van wc-eend.. Pas onderin lees je de disclaimer: een causaal verband hebben ze niet aangetoond. Move on people, nothing to see here..

Op het gebied van internet zullen er altijd "trucjes" zijn om hoger te komen in Google. Ik denk alleen wel dat Google steeds verfijnder wordt waardoor een site met een hoge pagerank er niet voor niets staat.

Ik blijf het toch elke keer zo lastig vinden.
Er wordt zo veel over geschreven. Wat is nu de waarheid?
Soms zie je bedrijven een hoer PR krijgen omdat ze op een website staan die ook een hoge PR heeft terwijl de onderwerpen niet gerelateerd zijn.
allcredit.nl

Zeer goed artikel, sociale media heeft toch onze voorkeur om klanten betrokken te houden. Search marketing is natuurlijk een must voor elk bedrijf.