De metacity

De stad als platform, de stad als netwerk, de stad als computer. Het wordt duidelijk dat de stad onderdeel wordt van ons zelf. Ons eigen universum, waar we in verbinding gaat staan van anderen, in verbinding gaan staan van bedrijven, etc. De stad wordt gebruikt als metacity. Hier gebeurt het. Hier komt alles samen.

Onderdeel

Door de kracht te gebruiken van de kracht van een stad, haar inwoners en bedrijven, is het mogelijk om een metacity te maken. Een stad waar meer informatie uit gehaald kan worden, dan alleen het fysieke beeld. De stad is je platform, je netwerk, de sensoren en de de interface naar allerlei mogelijkheden. Natuurlijk heeft dit alles te maken met Internet of Things. Maar dit gaat nog een stap verder+ ook de mensen worden onderdeel.

Augmented me

Hierdoor is het mogelijk om een persoonlijke laag voor iedereen te creëren. Elke persoon in de stad krijgt informatie die handig is voor hem of haar op dat ogenblik (Kairos factor). Hierdoor kun je persoonlijke info ontvangen over reistijden, eetgelegenheden, pinautomaten, waar zijn je vrienden, geschiedenis van de stad, etc. etc. De techniek kan natuurlijk Augmented Reality zijn, maar kan uitgebreid worden met allerlei andere informatiekanalen. Het wordt nu echt tijd voor Augmented Me.

Metacity

Door iedereen onderdeel te laten worden van de metacity, zul je een enorme meerwaarde gaan creëren. Voor jou, voor de personen om je heen, maar ook voor de stad zelf. Alles kan beter op elkaar afgestemd worden, waardoor een effectievere stad gemaakt kan worden. We hebben de beschikking over meer informatie dan ooit tevoren. Uiteindelijk zal dit een luxe gaan worden, waar we niet meer zonder kunnen.


gerelateerde blogs met thumbnail