Angst, schaarste en waarde

Ik kwam deze tekst tegen op de site van Seth Godin en heb deze letterlijk vertaald. Voor 1 keer een filosofisch tintje op Siggy Volgt!


"De dingen waar we bang voor zijn, zijn waarschijnlijk ook door anderen gevreesd; als we ze vermijden, doen we eigenlijk wat anderen ook doen. 


Daarom is er een schaarste in alles wat we proberen te vermijden. 


En natuurlijk, schaarste creĆ«ert vaak waarde. 


Het is eigenlijk eenvoudig: als je bang bent voor iets, om jezelf neer te zetten, relaties op te zetten of een belofte af te geven, dat is dit een aanwijzing dat je op het juiste spoor zit.


Ga zo door!"


Deze tekst geeft goed weer hoe je eigenlijk continu in het leven moet staan; ook op professioneel gebied. Get out your comfort zone! Laat zien wat je zelf eigenlijk al weet. Laat zien dat je dingen wel aan kunt!

Suc6!

NB: ik heb dit gevoel weer te pakken sinds een week of 5...


gerelateerde blogs met thumbnail

Ja Erwin, Seth kan goed uitleggen wat angst met je doet. In al zijn boeken komt het terug.

Steve Jobs zei in zijn Stanford speech dat je de punten in je leven alleen achteraf kan verbinden. Als je erop gaat wachten tot je je toekomst hebt kunnen voorspellen, kom je nooit ergens.

Het heeft dus geen zin om angst te hebben, want hetgeen waar je bang voor bent, kan ook goed uitpakken of meevallen. Of, dat is ook een optie mislukken.

Het enige dat je kunt doen, is vertrouwen en geloven dat de punten ergens gaan samenkomen en je bereikt wat je wilt bereiken.

Achteraf gezien weet ik inmiddels dat het meestal goed komt. En toch is er altijd weer dat verdomde stemmetje in je hoofd dat zegt 'Zou je dat nu wel doen?', 'wat als het mis gaat?', 'Wat zullen de mensen van me denken als het mis gaat?' ...

Angst is een slechte raadgever, tenzij je in een levensbedreigende situatie zit.