Advanced Link Manager

Allereerst begin je met je OnPage SEO. Dit zijn allemaal zaken die je zelf kunt aanpassen en waar je zelf eigenaar van bent. OffPage SEO is een stuk lastiger. Dit betekent vaak autoriteit opbouwen, linkbuilding, Social SEO, etc. Dit zijn zaken die vaak een stuk lastiger te bewerkstelligen zijn. Toch wil je hier ook de voortgang kunnen monitoren. Tools die je hierbij helpen zijn vaak duur.


Google Webmaster

Natuurlijk kun je met wat gratis tools, zoals Google Webmaster, een aardig eind komen. Hier krijg je inzicht in welke pagina's naar jouw website linken. Interessant, maar is dit voldoende?

Uiteindelijk niet. Je zult andere tools moeten vinden die dit werk voor je kunnen doen. Een prima tool om mee te beginnen is Advanced Link Manager. Er is zelfs een variant van, waar je een maand lang alle features kunt uitproberen. De standaard versie (99 dollar) is meer dan voldoende om als beginnende SEO-specialist aan de slag te gaan.

Meten is weten. Als je begint aan linkbuilding, moet je inzichtelijk krijgen wat er online gebeurt richting jouw website. Wat kun je met de standaard versie bijvoorbeeld doen?
  • Zoek gebroken links binnen uw site
  • Zoek alle inkomende links (zoals ge├»ndexeerd door de belangrijkste zoekmachines)
  • Controleer of bestaande inkomende links nog werkzaam zijn
  • Categoriseren van inkomende links met aanpasbare URL-filters
  • Zie hoe je link profiel is veranderd in de tijd via de backlink grafiek en zoekmachine kaart (historisch inzicht)
  • Bijhouden van de resultaten in de bekende zoekmachines


gerelateerde blogs met thumbnail