YouTube in presentatie

Als je een presentatie wilt geven is het mooi als deze wordt ondersteund door video. Vaak gebruik je dan een YouTube filmpje. Maar hoe doe je dit als je niet zeker weet of je aansluiting hebt met het Internet als je de presentatie geeft? Dan kun je het YouTube-filmpje gemakkelijk via Zamzar.com downloaden. Geef de URL op van de film en Zamzar doet de rest (vraag om de AVI-variant). Als de film is geconverteerd, dan krijg je een melding via de mail.

AVI naar MPG

Probleem is wel dat PowerPoint niet om kan gaan met AVI. Dit kun je simpel omzeilen door de extensie aan te passen. Daarna kun je de film in PowerPoint plaatsen. Zorg er wel voor dat de film in dezelfde folder staat als de presentatie; op deze manier raak je de film niet kwijt

SlideShare

Als je de presentatie hebt gegeven, wil je dit misschien wel op SlideShare.net plaatsen, zodat iedereen jouw presentatie kan zien. Jammer dan! SlideShare zal de mooie YouTube filmpjes niet laten zien. Maar hoe doen anderen dat dan?

Allereerst dien je je presentatie te uploaden naar SlideShare. Daarna kun je op de website van SlideShare je eigen presentatie aanvullen met YouTube filmpjes. Je moet wel precies weten NA welke slide je een YouTube filmpje wilt toevoegen! Ga naar de zojuist ge-uploade film en klik op Edit.

Include

Klik op de tab 'Edit YouTube Videos' en je kunt nu nog YouTube filmpjes includen. Zo veel als je wilt. Als je klaar bent bewaar je je presentatie en zul je zien dat er een klein driehoekje linksbovenaan is toegevoegd met de tekst 'YouTube video inside'. Een kind kan de was doen!


gerelateerde blogs met thumbnail