S.O.C.I.A.L.

De technologie verandert de wereld snel. Sommige zien deze veranderingen als de S.O.C.I.A.L. revolutie. S.O.C.I.A.L is een afkorting voor Speed, (alles gaat sneller), Open (iedereen ziet alles real-time), Collaboration (nieuwe tools om samen te werken), Individuals (de controle ligt bij de persoon, niet meer bij organisaties), Alignment (iedereen gaat dezelfde kant op) en Leaderless (er is geen leider meer).

Deze ontwikkelingen zie je terug in onze gemeenschap en natuurlijk ook in het bedrijfsleven; ook al hobbelt deze er soms achteraan. Als je deze veranderingen in je organisatie wilt doorvoeren, betekent dat een totaal andere manier van denken.

Speed

Je kunt binnen een dag online aanwezig zijn, een webwinkel hebben opgezet en de eerste klanten binnenkrijgen.

Open

Kijk wat er gebeurt is tijdens de 'Arabische Lente', waarbij de openheid van Internet een revolutie in het land betekende.

Collaboration

Tijdens de aardbeving in Japan werd binnen 1 uur een Facebook Global Disaster Relief pagina gemaakt, Google gaf in Google Maps aan waar je kon schuilen en hoe je mensen kon terugvinden, YouTube verzamelde filmpjes van burgers, etc. Met 1200 tweets per minuut kwam er enorm veel informatie, tips en bronnen binnen over de toestand van burgers en steden.

Individual

In Amerika hebben ze het nog niet: betalen voor je PIN-pas. In 2011 wilden de banken dit gaan invoeren. Door 1 vrouw is deze invoering teruggedraaid. Door een petitie op change.org te organiseren, kon ze 300.000 handtekeningen verzamelen. David wint van Goliath.

Alignment

We gaan met z'n allen dezelfde kant op. Als je als bedrijf hier een fout in maakt en niet goed communiceert, kan dit funest zijn (denk aan BlackBerry).

Leaderless

Iedereen kan een leider zijn zolang je maar iets te bieden hebt.


gerelateerde blogs met thumbnail