Google+ vist in de blauwe oceaan

Hartstikke mooi dat Google+ in twee weken tijd net zo'n groei doormaakte als Facebook en Twitter minstens 2 jaar over deden. Met deze groei in het achterhoofd zou je toch verwachten dat er meer gebeurde bij Google+. Waarschijnlijk hebben ontzettend veel mensen een Google+-account, maar naar mijn mening doet bijna niemand er wat mee. Ik ben benieuwd wat jou ervaring is...

Qua concept was het vooruitstreven; het werken met cirkels bijvoorbeeld. Qua uitvoering was het ook zeker goed te noemen. Toch lijkt het erop alsof de aandacht voor Sociale Netwerken haar maximum heeft bereikt. Er zit niet meer groei in. Actief zijn op meerdere Sociale Netwerken is ook lastig voor velen onder ons. Zou het nog goed komen met Google+?

Geen Sociaal Netwerk

Natuurlijk is Google+ niet een Sociaal Netwerk zoals we kennen. Google+ is strategisch gezien anders gepositioneerd. Google+ is niet sociaal. Het is een logische uitbreiding op je andere online tools die je waarschijnlijk wel gebruikt, zoals je GMail.

Het lijkt me dan ook een logische vervolgstap als Google+ meer ge├»ntegreerd gaat worden in deze overige tools en hiervoor zie je al genoeg aanwijzingen. Kijk maar eens als je een mail verstuurd naar iemand; je ziet meteen de Google+ gegevens.

Feit blijft dat Google+ niet lekker loopt. Facebook loopt wel (lekker). Zoals ik het nu beleef, zal Google+ 'never nooit niet' een volwaardige concurrent worden van Facebook! Google+ vist in de blauwe oceaan!


gerelateerde blogs met thumbnail