Pickpocketing

Dat betekent zakkenrollen. Wat heeft dat nu te maken met het web? Gelukkig niet zo heel veel. Wat wel interessant is, is dat ons brein op een bepaalde manier functioneert. Veel zaken vallen niet op en we kunnen onze focus maar op 1 of 2 dingen tegelijk leggen. Hierdoor nemen we de rest van de wereld niet waar. Deze kennis van het brein kun je ook gebruiken op het web.

Zakkenroller in actie

Zakkenrollen heeft wel te maken met de manier hoe we dingen beleven, hoe we met informatie om gaan en hoe we een website lezen. Het filmpje hieronder is van een beroemde zakkernroller die ook in Las Vegas shows geeft. Deze zakkenroller is heel erg goed in het verleggen van de focus van de slachtoffer (net zoals een illusionist), waardoor de focus wegvalt op de plaatsen, waar de zakkenroller zijn actie wil uitvoeren; het tegenovergestelde dat je wilt bereiken op je website!Landingspagina

Dat is ook de reden dat een Landingspagina moet voldoen aan bepaalde punten. Dat is ook de reden dat je usability-test moet afnemen en dat is ook de reden dat je dit kunt gebruiken om je bezoeker bewust te beïnvloeden. Psychologie is een steeds belangrijker onderdeel aan het worden op het Internet en is samen met Communicatie, ICT en Marketing de hoekstenen van je website.


gerelateerde blogs met thumbnail