Halfwaardetijd telefoons

Dik twee jaar geleden heb ik met veel enthousiasme mijn eerste smartphone gekocht: de HTC Hero. Nu merk ik dat mijn telefoon al niet meer mee kan met het hedendaagse informatiegeweld. Veel te traag geworden, ik moet er apps afgooien omdat mijn geheugen is volgelopen, zit alweer een tijd op een oude versie van Android, etc. Na 2 jaar een smartphone van dik 400 euro te hebben, moet ik me er langzaam bij neerleggen: mijn telefoon is alweer toe aan vervanging.

Wet van Moore overschreden

Waar ik 2 jaar geleden nog genoeg had aan 25MB per maand, verstook ik nu toch al 20 keer zo veel data. En dan doe ik nog niets aparts. Heel af en toe een foto uploaden, mail, whatsapp, buienalarm, hootsuite en dan heb je het wel gehad. De wet van Moore  wordt hier dan ook dik overschreden. Ik ben wel bang dat dit nu voor elke telefoon zal gelden die ik aanschaf: over 2 jaar is het weer tijd voor een nieuwe!


gerelateerde blogs met thumbnail

Same here! Ook ongeveer 2 jaar geleden mijn 'Hero' gekocht en indd. ik loop al een tijdje tegen - vooral de geheugen - grenzen aan. Omdat het geheugen zo vol zit wordt de smartphone schijnbaar trager. Ik hoop het leven van mijn phone nog wat te rekken door 'm te rooten met cyanogenmod, en 'm tegelijk ook wat te overclocken... zien wat dat gaat geven

wat belangrijk is voor mobiele communicatie en internet
groeten uit Indonesië

2 jaar? Ik heb in februari een Desire gekocht, die was in november al onwerkbaar! Ook geheugen probleem, dus 9 maanden was de max. Nu een HTC Sensation XE gekocht, ik denk dat ie het jaar ook niet red. Je zult maar 2 jaar vast zitten aan je telefoon door één of ander abonnement...