Social Media zuigt

Altijd een goede titel gebruiken om mensen je blog te laten lezen. Daar lijkt de titel van deze blog wel op. Aan het einde van het artikel zul je zien, dat het wel de lading dekt.

We zijn de laatste jaren al lang gewend geraakt aan de fantastische verhalen over Social Media. We moeten er met z'n allen aan mee doen, je hoort er anders niet bij en Social Media is belangrijk voor ons sociaal welbehagen.

Ik ben het hier dan ook voor het grootste gedeelte mee eens. Social Media brengt op ons veel vlakken dichterbij. We kunnen gemakkelijker contact leggen met bedrijf X, met je nicht uit Australiƫ, de status van je vrienden bijhouden, snel online een afspraak maken, etc.

Isolatie

Toch zijn er veel mensen doorgeslagen. Hebben niet meer in de gaten dat er een echte wereld bestaat, die vaak interessanter is. Social Media isoleert ons; we verschuilen ons achter een beeldscherm. En het geeft ons nog een goed gevoel ook. Maar is dat terecht?

De aandacht naar Social Media neemt soms verontrustende vormen aan. Met een mobieltje in de hand je Facebook status updaten terwijl je een straat over steekt is normaal geworden. Je kinderen laten spelen in het park, terwijl jij de berichtenbox of de laatste Tweets van die ene artiest aan het lezen bent, is ook normaal geworden.

Social Media is een zeer interessante ontwikkeling, maar je moet er wel mee leren omgaang.

In onderstaande presentatie wordt nog dieper ingegaan, waarom Social Media zuigt...

Why Social Media is Shit


gerelateerde blogs met thumbnail

Erwin, volledig met je eens dat social media een interessante ontwikkeling is.

Ik vind bijvoorbeeld de manier waarop Twitter afgelopen zomer na de ramp op het muziekfestival Pukkelpop is gebruikt om festivalgangers te helpen en te laten communiceren met het thuisfront een bewijs hoe social media een echt sociale bijdrage levert aan het echte leven.

Meedoen alleen omdat je er anders niet bijhoort, lijkt me niet het argument om social media te gebruiken. Het is dan ook maar de vraag of je er mee MOET leren omgaan.

Sterk, die presentatie Why Social Media Is Shit. Heb die ook toegevoegd aan mijn artikel Waarom ik stop met Facebook van vorige week.