SAAS Kassa Sweebr

Je koopt een iPad voor je vereniging, zorgt ervoor dat je een Internet-verbinding hebt en -voilĂ - je kunt je eigen kassa gebruiken. Niets moeilijks aan. Tenminste als je van de SAAS-oplossing Sweebr gebruik maakt. Voor minder dan 1 euro per dag heb je een volwaardige kassa.

Goedkope SAAS-oplossing

Dit is toch de trend. Goedkope SAAS-oplossingen. De kosten en doorontwikkeling worden gedeeld door alle gebruikers. En ja, er kunnen ook bonnetjes worden geprint, barcodes gescand, etc. Je hebt een volwassen kassa. En ja, je kunt ook een oude PC gebruiken of een laptop; zolang er maar een browser op staat die werkt (dus ook je SmartPhone).

Aangezien alles online staat, worden automatisch back-ups gemaakt. Ook kun je je voorraadbeheer ermee regelen. Ook NFC betalen is al mogelijk. Je kunt je leden een pas geven en deze scannen; het bedrag wordt dan automatisch van de rekening afgehaald. Natuurlijk zal NFC betalen straks ook via de telefoon beschikbaar zijn (de eerste NFC-telefoons komen eind dit jaar uit). Natuurlijk kun je ook contant betalen of met PIN (zie lijst van functies).

Als je de website bekijkt van Sweebr, dan krijg ik het gevoel dat de Rabobank dit initiatief meer dan steunt. Het Nieuwe Betalen is voor de Rabobank natuurlijk interessant om te volgen. Door dit op kleine schaal uit te rollen (bij verenigingen) kun je ook het gedrag monitoren en veranderen.

Geen Internetverbinding. Wat dan?

En wat als Internet uitvalt of je loopt buiten op het terras om bestellingen op te nemen? Dan werkt deze app nog steeds. Op het moment dat Internet weer beschikbaar is, zullen de transacties worden verwerkt.

Het enige dat je niet moet doen, is je iPad laten vallen op het terras...


gerelateerde blogs met thumbnail

En wat zijn de gevolgen als er geen internet verbinding is?