PhotoShop cursus

Mijn neef Eric van Eijk is al bijna 20 jaar bezig met fotobewerking (DTP). Hij kocht van zijn eerste centen een Apple Macintosh voor (moet ik even liegen) 16.000 gulden. Daar kwam nog de 32 MB geheugen uitbreiding voor 8.000 gulden bij. Als 1 van de eersten die prive dit kon doen. Maar als dat je passie is en als je ook nog van je passie je werk kan maken, dan is dat geen probleem.

Fotograaf

Daarnaast begon hij zich ook te kwalificeren als goed fotograaf; vaak voor producten (zoals de eerste Philips Ambilight TV). De combi fotograaf en fotobewerking is natuurlijk tegenwoordig een vereiste. Foto's moeten professioneel opgeleverd worden. Tegenwoordig voor meerdere kanalen (magazine, web, brochures, etc.).

Het werken met PhotoShop is dan ook het belangrijkste gereedschap voor een fotobewerker (heet dat nog DTP-er?). Eric is het afgelopen jaar druk bezig geweest om zijn ervaring over te brengen in een uitgebreide cursus, waar met behulp van video's allerlei aspecten van PhotoShop worden uitgelegd. Een voorbeeld kun je hier zien:DVD

De cursus kun je kopen voor 99 euro. Da's echt geen geld voor zo'n uitgebreide, professionele opleiding. Na deze serie kun je goed met PhotoShop overweg.
De gehele inhoud van deze cursus kun je zien op PhotoShop cursus voorbeelden.


gerelateerde blogs met thumbnail